Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter om coronadrukte

EDE (AFN) - Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter wegens de grote werkdruk die is ontstaan door maatregelen tegen het nieuwe coronavirus. Dat meldde de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) tegen het ANP.

Het aantal onlinebestellingen is geëxplodeerd na winkelsluitingen en het gebod om zo veel mogelijk thuis te blijven. De pakketbezorgers draaien daardoor zeer drukke dagen. De BVPD eiste daarom eerder van PostNL een hoger tarief, betaling van alle gemaakte uren en een vergoeding voor extra werkzaamheden. PostNL ging maandag op geen enkele van de drie eisen in, aldus de BVPD.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07 mei Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger
  2. 06 mei Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel PostNL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 BW2017 13 april 2020 13:19
    quote:

    TimCh schreef op 13 april 2020 13:11:

    onbegrijpelijk gedrag... PostNL heeft helemaal gelijk om niet in te gaan op dit verwerpelijke gedrag...
    Dat zal de rechter ook zien, en kei hard korte metten hiermee maken.

    Triest om op dit moment misbruik te maken van de situatie ter wereld om je plan kracht bij te zetten!
  2. TA=verlies 13 april 2020 13:27
    Ik denk te weten wat die bezorgers verdienen. De leraren verdienen nl. Veel meer. Nu wordt het eens tijd dat de gewone arbeider ook flink opslag gaat krijgen.
    Geef ze groot gelijk voor hun boterham op te komen. Ambtenaren kunnen gewoon staken, voor de arbeider in loondienst ligt dit veel moeilijker.
    Die figuren die beargumenteren dat ze maar een andere baan moeten zoeken, hebben blijkbaar ook weinig mensenkennis. Voor velen zal dat echt niet makkelijk zijn, anders hadden ze het heus wel gedaan.
    En nee, ik ben geen linkse rakker.
  3. toontjeavanti 13 april 2020 13:30

    De pakketbezorgers zouden een voorbeeld moeten nemen aan de verpleging en verzorging wat deze mensen op dit moment moeten meemaken, hulde voor deze mensen.
    En de pakketbezorgers zijn waarschijnlijk nooit tevreden, hebben altijd wel iets om over te klagen, is het niet om dure brandstof nu dan over de werkdruk, volgende maand weer wat anders.

  4. WijHetVolk 13 april 2020 14:02
    Weet niet wat jullie lezen en begrijpen maar dit staat er letterlijk: "betaling van alle gemaakte uren en een vergoeding voor extra werkzaamheden"

    Maw er word nu (over)gewerkt zonder dat daar een vergoeding tegenover staat en ze willen voor de extra (!) werkzaamheden een vergoeding.

    En voor diegenen die niets van pakketdiensten begrijpen, die jongens van PostNL hebben zo'n 125/150 stops per dag.
    Stel dat je 3 minuten nodig hebt voor uitstappen, pakket pakken, aanbellen (wachten!!) en weer instappen moet je ook nog naar het volgende adres rijden. Dat is dus al 7.5 uur. 3 minuten haal je nooit. Als je voor iedere stop (aanrijden, stoppen, pakket pakken, aanbellen, afleveren, instappen en wegrijden) 5 minuten rekent kom je uit op 750 minuten/12.5 uur ex pauze.

    En ja je hebt een keuze om bij dat bedrijf weg te gaan. Maar waar ga je nu heen? Als je ontslag neemt krijg je geen WW en moet je dus kunnen overbruggen. En er zijn al mensen weggegaan. Dat is ook een reden dat het extra druk is.

  5. Damokless 13 april 2020 14:13
    Ik snap het probleem niet. Je start een bedrijf, maar de marges zijn/worden niet wat je ervan dacht. Dan kan je in plaats van gaan huilen ook aangeven dat je bij de huidige marges stopt. Als er vervolgens niemand anders in het gat wat ontstaat stapt heeft PostNL een probleem. Dan moeten ze hun tarieven dus wel aanpassen. Gebeurd niet of op zeeeeer beperkte schaal.

    Zo slecht verdient het bezorgen
    van pakketjes kennelijk niet aangezien en honderden bedrijven pakketjes blijven bezorgen.

    Conclusie: De lijkenpikkers van de BVPD proberen naast hun reeds belegde boterham nu over de rug van PostNL beter te beleggen nu PostNL het door Corona drukker heeft. Dat terwijl ze juist door die drukte zelf ook al meer verdienen en de extreem lage brandstofprijzen voor minder kosten zorgen.

    Als je misbruik maakt van je positie tijdens een pandemie dan sla je de plank echt mis! Zeker omdat de BVPD in de brief aan PostNL aangeeft dat het onderhandelen over de tarieven AL JAREN DUURT!!! Als je dan nu deze procedure aanspant dan heb je of een klap van de molen gehad of je heb het morale besef van Trump.

    BVPD SCHAAM JE DIEP!!!!

    Brief van de BVPD:

    bvpd.nl/wp-content/uploads/2020/04/Br...
  6. Damokless 13 april 2020 14:22
    quote:

    WijHetVolk schreef op 13 april 2020 14:02:

    Weet niet wat jullie lezen en begrijpen maar dit staat er letterlijk: "betaling van alle gemaakte uren en een vergoeding voor extra werkzaamheden"

    Maw er word nu (over)gewerkt zonder dat daar een vergoeding tegenover staat en ze willen voor de extra (!) werkzaamheden een vergoeding.

    Ik weet niet wat jij wel en niet leest, maar er is met de bezorgdiensten een contract afgesloten waarbij er een vergoeding is per succesvolle bezorging o.i.d.. Dat er geen (extra) vergoedingen bovenop de afgesproken contractprijzen komen lijkt mij meer dan logisch. Die prijzen gelden namelijk ook tijdens de andere drukke periode's en daar is men mee akkoord gegaan. Nu niet blij, dan volgende keer dus beter onderhandelen of andere branch zoeken om in te werken...
  7. forum rang 4 Go Go Go ! 13 april 2020 14:22
    @Damokless ... inderdaad. PostNL heeft al jaren gelden aangeboden de ZZP-ers in vaste dienst te nemen. Een groot aantal heeft dat gedaan. Anderen kozen er voor om zelfstandig te blijven. De:bezorgers in dienst van PostNL krijgen hun extra uren gewoon uitbetaald.

    Kennelijk loont het tot dusverre om zelfstandig te blijven of via een subcontractor te rijden. Past je dat niet ? Ga dan lekker wat anders doen. Niemand van PostNL verplicht je te blijven.

    Denk dat WijHetVolk ongewild wat zaakjes en begrippen met elkaar verwart. Mompel iets over doelgroep BVPD vs. medewerkers in dienst PostNL.
  8. Patience 13 april 2020 15:29
    quote:

    toontjeavanti schreef op 13 april 2020 13:30:

    De pakketbezorgers zouden een voorbeeld moeten nemen aan de verpleging en verzorging wat deze mensen op dit moment moeten meemaken, hulde voor deze mensen.
    En de pakketbezorgers zijn waarschijnlijk nooit tevreden, hebben altijd wel iets om over te klagen, is het niet om dure brandstof nu dan over de werkdruk, volgende maand weer wat anders.

    totaal mee eens in vergelijk wat de zorg verdiend veel male lager dan een pakketbezorger en de risico’s die je nog bij de zorg kunt oplopen en dan gaan zij klagen de medewerkers van de zorg heeft zeker recht om te spreken als zei zouden staken is het zeker begrijpelijk en dan sta ik ook achter ze, maar deze geweldige helden het ziet niet in hun aard om te gaan staken. Waarom om dat ze aan de ouderen en zieken denken zodat hun families lang van hun kunnen genieten. En de zelfde rutte die jaren daarvoor ging bezuinigen op de zorg en nou zogenaamd zijn het helden voor hem om alleen stemmen te kunnen winnen. niet alleen met corona zijn ze helden dat waren ze altijd al. Bij rutte is dat de banken.
  9. TA=verlies 13 april 2020 15:30
    quote:

    Jannie2 schreef op 13 april 2020 13:37:

    In Nederland is de werkdruk al te groot als iemand na de koffie zegt dat er gewerkt moet gaan worden. Alleen in delen van de zorg wordt op dit moment (heel) hard gewerkt. We moeten terug naar het Chinese arbeidsethos.
    Slaat helemaal nergens op!
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,224 08 mei
0,000 0,00%
Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links