Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurs Amsterdam sluit met verlies

Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 17:48 | Views: 2.732

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdag lager gesloten, net als de andere beurzen in Europa. Er werd een stapje teruggedaan na de flinke koerswinsten een dag eerder. Op het Damrak werd het kwartaalbericht van Randstad positief ontvangen. Wessanen ging daarentegen in de uitverkoop na publicatie van de resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 zakte 0,7 procent tot 520,57 punten. De MidKap daalde 0,9 procent tot 789,65 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,7 procent. Londen ging 0,2 procent omlaag.

Randstad was een van de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen met een winst van 2 procent. De uitzender wist vorig kwartaal de winst verder op te voeren en keert meer dividend uit. De groei kreeg ook in het begin van dit jaar een vervolg met een omzetstijging van 7 procent in januari. Grootste daler in de AEX was kabel- en telecomconcern Altice met een verlies van 3,6 procent.

Flow Traders

De resultaten van natuurvoedingsproducent Wessanen vielen niet in goede aarde. Het aandeel stond onderaan de MidKap met een min van 7,6 procent. Volgens analisten van KBC Securities heeft het moederbedrijf van onder meer Zonnatura afgelopen kwartaal een sterke margeverbetering gerealiseerd, maar was de omzetgroei aan de lage kant.

Beursintermediair Flow Traders (min 0,9 procent) deed een stap terug na de sterke opmars van 27 procent in de afgelopen twee handelsdagen. Vastgoedinvesteerder Wereldhave zakte 2,6 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Ingenieursbureau Arcadis was koploper bij de middelgrote bedrijven met een plus van 0,7 procent.

Euro

In Parijs daalde Kering 4 procent ondanks sterke resultaten. Het Franse luxeconglomeraat heeft de winst vorig jaar meer dan verdubbeld. Dat kwam onder meer door het succes van de twee grootste merken van het bedrijf, Gucci en Yves Saint Laurent. Vooral Gucci is bezig met een enorme opmars. Beleggers waren echter bezorgd over de negatieve impact van de wisselkoersen.

De euro was 1,2364 dollar waard, tegen 1,2275 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,5 procent goedkoper op 58,99 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 62,43 dollar per vat.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bezoeky
0
quote:

boldie schreef op 13 feb 2018 om 17:57:


winsten?


Wanneer de beurs hoger sluit dan een dag geleden beschrijft men dat als winsten.

Echter nu we een aantal keren niet meer bovenuit de vorige winstkoers in AEX punten uit komen, dus lager dan de vorige hogere sluitpunt na een verliesdag lijkt de kans met de dag groter dat we stukje bij beetje gaan kelderen naar een lager punten AEX niveau de komende maanden.
De beurs lijkt negatief aan het wankelen te gaan.

Het weer is ook niet te voorspellen, al zijn er vrijwel dagelijks duizenden mensen over de gehele wereld mee bezig om het iedere dag opnieuw te proberen.
Positief is wel dat men ermee door gaat.
Luizenmoeder
0
Europa is gesloten en US (futures) weer omhoog.

Us sluit wederom in feeststemming...en 1 uur voor opening Europa knalt alles weer omlaag en hebben daar de gehele dag weer last van.

En dat herhaalt zich keer op keer.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links