Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelsoptimisme stuwt Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag duidelijk in de plus. Optimisme over de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten steunde het sentiment op de beursvloeren. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde persoonlijk in te willen grijpen in de affaire Huawei als dat de relatie met Peking ten goede komt.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,8 procent hoger op 24.803 punten. De brede S&P 500 steeg 1,7 procent tot 2682 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 2,2 procent tot 7189 punten.

De kwestie rond Huawei draait om de in Canada gearresteerde Meng Wanzhou, financieel bestuurder en vicevoorzitter van het Chinese technologieconcern. Amerikaanse autoriteiten hebben om haar uitlevering gevraagd. Dit voedde de vrees voor een verharding van het handelsconflict met China. Meng is inmiddels op borgtocht uit de cel, maar moet wel in Canada blijven.

Autobedrijven

Bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsvete zaten in de lift. Zo klom vliegtuigbouwer Boeing 2,7 procent en de machinefabrikanten Caterpillar en Deere wonnen 3,1 en 2,3 procent. Autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) kregen er tot 3,7 procent bij. Apple ging 1,8 procent vooruit.

De muziekdienst van de Chinese technologiegigant Tencent, Tencent Music, maakte zijn debuut op Wall Street. De beursgang van de streamingdienst levert Tencent en investeerders 1,1 miljard dollar op, waarmee de introductieprijs aan de onderkant van een eerder afgegeven bandbreedte ligt. Het aandeel Tencent Music stond tussentijds bijna 9 procent in de plus.

Chipmaker

Nvidia staat eveneens in de schijnwerpers en won ruim 2 procent. De Japanse investeerder Softbank is naar verluidt van plan zijn belang in de chipmaker te verkopen.

De euro was 1,1373 dollar waard, tegen 1,1360 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 52,12 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 60,97 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links