Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN voert hoger Damrak aan

KPN voert hoger Damrak aan

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN was maandag halverwege de middag nog altijd de smaakmaker op het Damrak. De koers van het aandeel steeg flink door overnamespeculatie rond het telecomconcern. De meeste Europese beurzen wonnen terrein. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar de opmars van het coronavirus in veel Europese landen en de ontwikkelingen rond de onderhandelingen over het steunpakket in de Verenigde Staten. Ook begint deze week het kwartaalcijferseizoen.

De AEX-index op Beursplein 5 boekte kort na de opening op Wall Street een winst van 0,8 procent op 571,65 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 851,50 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,5 procent. De FTSE-index in Londen daalde 0,2 procent in afwachting van de nieuwe coronamaatregelen van de Britse overheid.

KPN (plus 6,4 procent) was de grote winnaar in de Amsterdamse hoofdindex. De Zweedse investeerder EQT is volgens persbureau Bloomberg geïnteresseerd in een overname van het telecombedrijf en praat volgens ingewijden met adviseurs over de mogelijkheden. De gesprekken tussen EQT en de adviseurs zouden zich nog in een vroege fase bevinden en het is niet zeker of de Zweden daadwerkelijk met een bod gaan komen. KPN en EQT gaven geen commentaar op de geruchten. Analisten van KBC Securities verhoogden hun advies voor KPN.

Shell

Hekkensluiter in de AEX was olie- en gasconcern Shell met een min van 1,6 procent. ING verloor 1,1 procent. Het financiële concern wil de salarissen van zijn personeel voor de komende drie jaar bevriezen vanwege de coronacrisis. Unilever stond vlak. De Britse aandeelhouders van was- en levensmiddelenconcern Unilever stemmen maandag over de voorgenomen verhuizing van het bedrijf naar het Verenigd Koninkrijk. Galapagos stond 0,5 procent in de plus na positieve testresultaten van de biotechnoloog.

In de MidKap stond Arcadis bovenaan met een plus van 6,5 procent. Analisten van ING rekenen op een positieve strategische update van advies- en ingenieursbureau in november en schroefden het koersdoel flink op. Fitnessketen Basic-Fit stond bij de grootste verliezers en leverde 3,6 procent in door vrees voor strengere coronamaatregelen in de landen waar het bedrijf actief is.

IAG

Luchtvaartgroep IAG zakte 0,3 procent in Londen na aankondiging van het vertrek van topman Alex Cruz bij British Airways. Cruz wordt opgevolgd door Sean Doyle, de baas van Aer Lingus. Het Britse softwarebedrijf Aveva raakte 1,9 procent kwijt na een tegenvallend handelsbericht.

De euro was 1,1813 dollar waard, tegenover 1,1823 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 3,3 procent goedkoper op 39,24 dollar. Brentolie kostte 3,2 procent minder op 41,50 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
KPN

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 oktober 2020 16:43
    Aandelen gaan omhoog met hoop voor steunpakket, zonder hoop voor steunpakket, bij stijgende aantal covid patienten en hoge kans op lockdowns, bij dalende aantal covid patienten en geen lock downs, bij iedere scheet die Trump op Twitter laat, ga zo maar door. Kortom, we zijn helemaal doorgedraaid!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links