Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nieuws Galapagos op alle fronten positief'

Gepubliceerd op 12 sep 2018 om 09:48 | Views: 5.858 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 09:32

100,60 +0,45 (+0,45%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De succesvolle studie van biotechnoloog Galapagos samen met partner Gilead Sciences met het middel filgotinib tegen reuma is ,,op alle fronten positief''. Dat schrijft KBC Securities.

Volgens Galapagos werden in de eerste fase 3-studie alle belangrijke doelen gehaald. In de FINCH 2-studie werden volwassenen met filgotinib behandeld die matig tot ernstig actieve reuma hebben en onvoldoende reageren op bestaande medicijnen of daar niet tegen kunnen. Bij de tests verbeterde de situatie voor patiënten die filgotinib kregen vaker dan bij de controlegroep die een placebo kreeg. Ook werden geen nieuwe bijwerkingen vastgesteld.

KBC wijst er op dat er geen grote zorgen zijn wat betreft veiligheid en tolerantie. De uitslag geeft goede hoop op verdere studies met het middel tegen reuma. Ook zijn er hoge verwachtingen van de testen met filgotinib tegen de ziekte van Crohn, een chronische ontstekingsziekte van het maag-darmkanaal.

Veiligheidsprofiel

Jefferies meldt dat de uitslag het vertrouwen in de potentie van filgotinib vergroot, mede vanwege het goede veiligheidsprofiel. De wereldwijde omzet kan volgens Jefferies pieken op 6 miljard dollar, waarvan 3 miljard bij reuma, 600 miljoen bij de ziekte van Crohn, 400 miljoen bij colitis ulcera (een ontstekingsziekte van de dikke darm) en 2 miljard bij andere toepassingen.

Bernstein verklaart dat filgotinib met het veiligheidsprofiel een 'best in class' kan zijn. Meer gedetailleerde publicaties worden voor het einde van dit jaar verwacht, waaronder resultaten rond veiligheid.

KBC herhaalt zijn buy-advies en koersdoel van 113 euro. Bij Jefferies is het advies buy, met een koersdoel van 120 euro en bij Bernstein is dit buy en een koersdoel van 100 euro.

Galapagos noteerde woensdag omstreeks 09.35 uur een plus van 15 procent op 102,10 euro. Daarmee was het aandeel met afstand de sterkste stijger in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Galapagos 100% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links