Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VN noemen bedrijven die zaken doen in nederzettingen

Gepubliceerd op 12 februari 2020 17:33 | Views: 2.200

GENÈVE (AFN/AFP/RTR) - De Verenigde Naties hebben na eigen onderzoek een lijst van bedrijven gepubliceerd die zakendoen in plaatsen die door Joodse kolonisten in bezet Palestijns gebied zijn gesticht. Het koloniseren van bezet gebied is in strijd met internationaal recht.

Volgens het rapport van het Bureau Mensenrechten van de VN gaat het om 94 ondernemingen in Israël en achttien ondernemingen in zes andere landen. De Palestijnse autoriteiten hebben het rapport over de bedrijven geprezen als "een overwinning voor het internationale recht".

De Israëlische minister Katz (Buitenlandse Zaken) noemt de publicatie van de lijst een "beschamende capitulatie voor druk van landen en organisaties die Israël willen schaden".

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
muskie
0
Ja Kats en Nethan, t'is beschamend dat jullie je niet aan de afspraken houden van '67
pietje-2005
0
De VN willen de parias van de arabische wereld, de palestijnen, blijkbaar een hart onder de riem steken.
De arabische wereld acht de palestijnen een inferieur volk en ze laten ze niet voor niets overal als gastarbeider zwoegen; als het kan ook als terrorist, maar dat durven ze niet zo erg meer, geloof ik ?
Freedom
1
Wat Israël doet de Palastijnen nu,deed Hitler tijdens de oorlog de Joden
en dat is verschrikkelijk en onmenselijk.
IceBear1
0
Fijn zo'n lijst! Want dan weet ik welke Israëlische bedrijven door Palestijnen bedreigd worden en ik er juist bij moet kopen, zodat ze groeien en het door Palestijnen bezette Israëlisch grondgebied helemaal in handen komen van Israël.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare