Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heineken kan impact coronavirus nog niet inschatten

Gepubliceerd op 12 februari 2020 07:32 | Views: 2.492 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 27 mrt

72,14 -1,80 (-2,43%)

AMSTERDAM (AFN) - Brouwer Heineken weet nog niet wat de impact van het nieuwe coronavirus is op de resultaten voor de onderneming. Dat meldde de brouwer bij de jaarcijfers over 2019. Heineken verkocht meer bier tegen hogere prijzen, maar zag ook de kosten stijgen. Voor dit jaar rekent de onderneming op winstgroei, al wordt er een slag om de arm gehouden. Ook omdat Azië een belangrijke markt is voor de onderneming.

Heineken heeft onder meer een belang in de grootste brouwer van China CR Beer. Volgens topman Jean-François van Boxmeer is het aan de Chinese brouwer om uitspraken over de impact van het coronavirus te doen. Maar dat het virus effect zal hebben is volgens hem zonder twijfel.

Heineken sloot 2019 af met een omzet van 28,5 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. De operationele winst steeg met 16 procent tot 3,6 miljard euro. Onder de streep bleef bijna 2,2 miljard euro over. Dat is ruim 13 procent meer dan een jaar eerder. Ook bij de aangepaste cijfers (beia) van Heineken die een beeld schetsen van de operationele prestaties was sprake van groei.

Azië

Van Boxmeer, die recent zijn vertrek aankondigde, sprak van opnieuw een jaar van "superieure omzetgroei", met aanhoudende sterke prestaties in de tweede helft van het jaar. Het merk Heineken was goed voor een groei van 8,3 procent, geholpen door de opmars van Heineken 0.0, dat nu in 57 landen te koop is. Verder verkocht de brouwer meer bieren van zijn premium-merken.

Heineken zei ook dat kosten zijn gestegen, onder meer voor grondstoffen. Om de stijgende kosten te compenseren trekt het bedrijf de broekriem aan. Verder blijft de vraag hoelang het coronavirus het openbare leven in landen in Azië in de war schopt.

Heineken verkocht in Azië vorig jaar 12 procent meer bier. Verder werd ook in Afrika, het Midden-Oosten, Oost-Europa en Noord- en Zuid-Amerika meer bier afgezet. In Europa, de grootste markt voor het merk, was sprake van een lichte daling van het biervolume. Vooral de maand juni was volgens Van Boxmeer een slechte maand. De non- en laag-alcoholische drankjes van Heineken vonden verder gretig aftrek. Van de 241,4 miljoen hectoliter bier die Heineken afzette, was 14,1 miljoen hectoliter alcoholvrij of -arm.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
$euri
0
ach hoe hoger het doden aantal , hoe hoger de beurzen dus heineken hoeft geen vrees te hebben
Pl@y 2 g@!n
0
Heineken kan de impact nog niet inschatten, de belegger blijkbaar wel. Volgens kopers is er geen vuiltje aan de lucht?..
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare