Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DHL-moeder verwacht ook na 2020 wind mee van onlineshoppers

Gepubliceerd op 12 januari 2021 17:33 | Views: 2.559

PostNL 26 feb

3,52 +0,00 (+0,03%)

BONN (ANP) - Deutsche Post DHL verwacht dat de winstgevendheid dit jaar en in 2022 verder zal toenemen. Vorig jaar boekte het concern zijn hoogste operationele winst ooit doordat mensen wegens de coronapandemie massaal online moesten shoppen.

Te midden van de crisis deden webwinkels goede zaken. Dat leverde het moederbedrijf van pakketbezorger DHL op jaarbasis een omzetstijging op van 5 procent tot 66,8 miljard euro, meldt de onderneming op basis van voorlopige cijfers. Daarop boekte Deutsche Post DHL een operationele winst (ebit) van ruim 4,8 miljard euro, tegenover 4,1 miljard een jaar eerder.

Het resultaat over 2020 ligt daarmee ver boven de verwachtingen van het bedrijf zelf, dat eerder rekende op een operationele winst van maximaal 4,4 miljard euro. De komende twee jaar zal dat resultaat alleen maar verder aandikken, zo is de verwachting.

Over de nettowinst maakte Deutsche Post DHL nog niets bekend. Het bedrijf rapporteert op 9 maart zijn volledige jaarcijfers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 93% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Damokless 12 januari 2021 18:09
    Als PostNL het een beetje slim aanpakt dan zorgen ze voor een winst die beleggers tevreden stelt en boeken ze de rest af/reserveren ze geld op posten die door Corona voor waardedaling/extra kosten (kunnen) zorgen. Dat zodat er niet eenmalig een monsterwinst is en er de komende tijd weer langzaam lijken uit de kast komen. Daar ben ik persoonlijk wel klaar mee. Mooi moment om orde op zaken te stellen zonder de beleggers teleur te stellen, waardoor winst komende jaren eindelijk stabiel kan zijn of zelfs kan stijgen t.o.v. topjaar 2020. Zeker als afboekingen/reserveringen onnodig bleken te zijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare