Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groene koersenborden op Europese beurzen

Gepubliceerd op 11 november 2020 16:23 | Views: 1.651 | Onderwerpen: Europa

AEX 23 nov

601,37 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag in het groen. De stemming op de financiële markten kreeg nog steeds enige steun door het coronavaccin van farmacieconcern Pfizer. Op het Damrak viel de kwartaalupdate van ABN AMRO niet in de smaak. Chemicaliëndistributeur IMCD opende ook de boeken en werd hoger gezet.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,9 procent in de plus op 597,45 punten. De MidKap won ook 0,9 procent, tot 853,13 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,9 procent.

IMCD stond bij de sterkere stijgers in de AEX, met een plus van 3,3 procent. De chemicaliëndistributeur sloot de eerste negen maanden van het jaar af met meer winst op een licht hogere omzet. Topman Piet van der Slikke sprak van sterke prestaties, waarbij alle regio's bijdroegen aan de groei. Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van verdere groei van het resultaat, ondanks de coronaproblematiek.

ABN AMRO

ABN AMRO (min 5,9 procent) behoorde tot de staartgroep bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het financiële concern boekte in het derde kwartaal weer winst na het verlies in het door de coronalockdown geplaagde tweede kwartaal, en hoefde veel minder geld opzij te zetten voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald. De rentebaten van de bank bleven echter duidelijk onder druk staan. Ook vielen de inkomsten uit commissies tegen.

De technologiebedrijven, die floreerden tijdens de coronacrisis, werden opnieuw van de hand gedaan. Techinvesteerder Prosus, die onder meer een groot belang heeft in de Chinese internetreus Tencent, zakte 6 procent. Unibail-Rodamco-Westfield leed een verlies van 8 procent. Beleggers namen wat winst na de sterke opmars van het winkelvastgoedconcern, dat in de afgelopen twee dagen ruim 40 procent won.

Accell

Bij de kleinere bedrijven steeg Accell 3,7 procent. De maker van fietsenmerken als Batavus kende een uitstekende zomer en nazomer en zag de verkopen flink stijgen. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen voor het het hele jaar. In Frankfurt daalde Continental 0,2 procent, na resultaten van de Duitse bandenfabrikant en maker van auto-onderdelen. Het Duitse energieconcern E.ON, die ook met cijfers kwam, klom 1,3 procent.

De euro stond op 1,1748 dollar, tegenover 1,1809 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent meer op 42,50 dollar. Brentolie steeg 1,7 procent in prijs tot 44,70 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare