Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Achmea wil 169 miljoen uitkeren aan aandeelhouders

Gepubliceerd op 11 september 2020 08:47 | Views: 4.758 | Onderwerpen: verzekeringen

ASR Nederland 26 feb

34,60 -0,99 (-2,78%)

ZEIST (AFN) - Verzekeraar Achmea wil alsnog dividend over 2019 uitkeren aan de aandeelhouders. Het gaat om een bedrag van 169 miljoen euro. Eerder besloot Achmea nog geen dividend uit te keren na een oproep van De Nederlandsche Bank en de Europese toezichthouder EIOPA.

Volgens de toezichthouders was de impact van de coronacrisis eerder niet duidelijk. Daardoor was het ook nog onzeker in hoeverre de financiële buffers van verzekeraars zouden worden geraakt. Daarmee deden bedrijven er beter aan het geld in kas te houden, zo werd gemeld.

In juni besloot De Nederlandsche Bank om dividendvoorstellen van verzekeraars weer op de gebruikelijke manier te gaan beoordelen. Achmea zou halverwege het jaar beoordelen of er alsnog dividend zou kunnen worden uitgekeerd. De positieve resultaten geven daar nu aanleiding toe. De impact van de coronacrisis op de verzekeringsactiviteiten van Achmea is vooralsnog beperkt.

Kapitaalbuffer

De beloning voor aandeelhouders heeft wel effect op de kapitaalbuffer van Achmea. De zogeheten solvabiliteitsratio zal na uitkering van het dividend 4 procentpunt zakken tot 200 procent.

Het besluit moet nog worden goedgekeurd in de algemene ledenvergadering van 29 september.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland 77% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare