Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kamer voorzichtig positief over vertrek ING-topman

DEN HAAG (AFN) - Politiek Den Haag reageert met voorzichtig optimisme op het vertrek van de financieel directeur van ING, Koos Timmermans. Kamerleden zijn tevreden dat het witwasschandaal bij de bank iemand de kop kost, maar vragen zich tegelijk af of het vertrek vooral is ingegeven door de maatschappelijke druk op ING.

,,Dat er pas consequenties volgen na zoveel maatschappelijke en politieke druk geeft te denken'', zegt PvdA'er Henk Nijboer. ,,Als CFO Timmermans blijkbaar verantwoordelijk is voor de witwaspraktijken bij ING, dan is onmiddellijk vertrek zonder vertrekregeling gepast.''

Mahir Alkaya (SP) zet eveneens zijn vraagtekens bij de motivatie van de bank. ,,Ik vraag mij sterk af of ING dezelfde conclusie had getrokken als er niet zoveel ophef was ontstaan.'' Bart Snels van GroenLinks vindt het goed dat ,,het nalatige gedrag van de raad van bestuur consequenties krijgt", maar hij heeft nog wel vragen over het toezicht van de raad van commissarissen in deze kwestie.

Coalitie

Ook binnen de coalitie is vrijwel niemand rouwig om het vertrek van Timmermans. D66-Kamerlid Joost Sneller vindt het ,,terecht'' dat Timmermans opstapt. ,,Alleen een geldboete voor ING, terwijl de top van de bank vrijuit ging, voelde als onvoldoende.'' Het lijkt erop dat bij de top van de bank langzaam het besef begint door te dringen dat het zijn maatschappelijke en wettelijke taken heeft genegeerd, aldus Eppo Bruins (ChristenUnie).

VVD'er Roald van der Linde plaatst ook een kanttekening bij het nieuws. ,,Goed dat ING laat zien dat het menens is, al was daar blijkbaar publieke druk voor nodig.'' CDA'er Erik Ronnes spreekt van ,,een goede stap''.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Berenberg verhoogt koersdoel ING 2
  2. 02 mei ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,898 03 mei
+0,090 +0,57%
Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links