Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Omzetverlies AkzoNobel groter dan gedacht'

Gepubliceerd op 11 juni 2020 09:30 | Views: 2.012

Akzo Nobel 07 aug

81,32 +0,54 (+0,67%)

AMSTERDAM (AFN) - De omzetverliezen die AkzoNobel heeft geleden als gevolg van het coronavirus zijn groter dan waar analisten van KBC Securities rekening mee hadden gehouden. Dat schrijven de marktvorsers naar aanleiding van een onverwachte update van de verfmaker.

KBC ging uit van een omzetdaling van 17 procent in het tweede kwartaal. AkzoNobel meldt echter dat de verkopen in april zo'n 30 procent lager uitkwamen en in mei ongeveer 20 procent. Hoewel de verffabrikant verdere verbetering voorziet in juni, is het niet realistisch dat het omzetverlies deze maand slechts enkele procenten bedraagt, wat nodig zou zijn om op 17 procent uit te komen.

KBC houdt wel vast aan zijn accumulate-advies voor AkzoNobel met een koersdoel van 80 euro. Het aandeel AkzoNobel sloot woensdag op 77,42 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare