Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winkelverhuurder Vastned rekent op winstgroei

Gepubliceerd op 11 februari 2020 18:44 | Views: 2.691

Vastned 17:16

23,20 +0,40 (+1,75%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastned heeft de bezettingsgraad van zijn winkelvastgoedportefeuille in de tweede helft van vorig jaar flink zien oplopen, na een eerdere daling. Dat geeft vertrouwen bij de de beursgenoteerde onderneming, die voor 2020 weer rekent op winstgroei.

Volgens topman Taco de Groot zijn de winkelpanden van zijn bedrijf nu "nagenoeg geheel verhuurd". "De markt blijft uitdagend en de transitie van het retaillandschap zet zich door, maar met de transformatie van de portefeuille heeft Vastned op tijd ingespeeld op de huidige trend dat retailers het aantal winkels reduceren en zich meer focussen op de toplocaties in de grotere steden", concludeert hij.

De protesten met de gele hesjes in Frankrijk zaten Vastned vorig jaar nog flink dwars. Daardoor zat het bedrijf veel langer dan gepland met een leeg winkelpand aan de chique Parijse winkelstraat Rue de Rivoli. Uiteindelijk werd in JD Sports alsnog een nieuwe huurder gevonden. De situatie zorgde voor een daling van de vergelijkbare brutohuur, met 3 procent over heel het jaar bezien. Maar de bezettingsgraad is inmiddels aardig hersteld. Deze ging van 93,1 procent per eind juni naar 98,0 procent eind december. Een jaar terug bedroeg de bezettingsgraad nog 98,6 procent.

Het direct resultaat over heel 2019 kwam uit op 2,03 euro per aandeel. Dat was lager dan de 2,22 euro van een jaar eerder, maar volgens De Groot komt dat vooral door een eenmalige bate uit 2018. Daarvoor gecorrigeerd is de winst stabiel gebleven, vandaar dat de onderneming niet snijdt in het dividend. Voor 2020 verwacht Vastned een groei van het direct resultaat naar 2,05 tot 2,15 euro per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vastned 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Vastned

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare