Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Afscheid Sijbesma bij stabiel DSM'

Gepubliceerd op 11 februari 2020 15:13 | Views: 1.783

DSM 27 mrt

98,46 -1,50 (-1,50%)

AMSTERDAM (AFN) - Feike Sijbesma laat een stabiel DSM achter bij de laatste jaarcijfers onder zijn leiding. De omzet van het bedrijf zal iets dalen, verwachten analisten in doorsnee. DSM opent donderdagochtend de boeken.

De lagere omzet is onder meer te wijten aan het feit dat DSM in 2018 nog profiteerde van een tijdelijke piek in de vitamineprijzen. Ook had de materialentak van het speciaalchemiebedrijf afgelopen jaar last van economisch moeilijke omstandigheden.

De omzet komt volgens een analistenconsensus die DSM zelf publiceerde uit op 9,1 miljard euro, tegen 9,3 miljard euro in 2018. De divisie Nutrition tekent voor twee derde daarvan met 6,1 miljard euro aan verkopen. De uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Azië drukt ook op die tak.

Nieuwe prognoses

De Materials-tak ziet de omzet ook licht dalen tot 2,8 miljard euro. Tenslotte neemt de omzet bij het Innovation Center licht toe tot 189 miljoen euro waar dat in 2018 nog 172 miljoen euro was.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) komt volgens analisten uit op een kleine 1,7 miljard euro. In 2018 was dat nog ruim 1,8 miljard euro. Het effect van de tijdelijke vitaminenboost was goed voor 290 miljoen euro. Blijft die meevaller buiten beschouwing, dan valt het resultaat hoger uit. Analisten van KBC denken dat het aangepaste onderliggende bedrijfsresultaat met 7 procent kan stijgen. Dat zou overeenkomen met de voorspelling van DSM van een groei met een hoog enkelcijferig percentage.

Verder wordt vooral uitgekeken naar de nieuwe prognoses van DSM. Analisten voorzien groei.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare