Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vertrek autobouwer Ford uit Brazilië kost duizenden banen

Gepubliceerd op 11 januari 2021 21:32 | Views: 1.846 | Onderwerpen: autoindustrie, Brazilië

Ford Motor Company 16:07

9,87 -0,30 (-2,97%)

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autobouwer Ford gaat stoppen met het maken van auto's in Brazilië. Twee fabrieken worden onmiddellijk gesloten en een derde locatie gaat uiterlijk eind dit jaar dicht. Door de ingreep gaan circa 5000 banen verloren, voornamelijk in Brazilië zelf en ook diverse arbeidsplaatsen in buurland Argentinië.

Volgens Ford is de maatregel vooral bedoeld als een manier om de organisatie meer te stroomlijnen. Door de coronacrisis ging het vorig jaar ook niet goed met de Braziliaanse autoverkopen. Deze zakten met meer dan een kwart terug en naar verwachting is de Braziliaanse markt pas in 2023 weer terug op het niveau van voor de crisis.

Het Amerikaanse concern neemt een voorziening van 4,1 miljard dollar op in de boeken om de reorganisatie te bekostigen. Er wordt nog gekeken of het mogelijk is de Braziliaanse fabrieken te verkopen aan andere partijen. Ford is na het vertrek uit Brazilië nog niet weg uit Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft ook nog een fabriek in Argentinië en een vestiging in Uruguay.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ford Motor Company 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare