Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Knot: 2013 nog in teken van schuldencrisis

AMSTERDAM (AFN) - Ook 2013 zal nog ,,behoorlijk'' in het teken staan van de eurocrisis. Dat zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag op de nieuwjaarsbijeenkomst van beursbedrijf NYSEEuronext.

De centrale bankier sprak van ,,interessante tijden''. In 2013 moet er vooral worden gewerkt aan de Europese bankenunie, zo signaleerde hij. ,,Ik ben optimistisch. We staan er beter voor dan een jaar geleden. Maar er moet nog veel gebeuren.''

Knot constateerde ook dat ,,het enigszins ontnuchterend is om te constateren dat alle problemen die we in de eurozone hebben in de jaren negentig zijn besproken''. Het enige dat de monetaire beleidsmakers volgens Knot niet hebben zien aankomen is de segmentatie in de financiële markten. ,,Er werd verwacht dat oplopende rentes disciplinerend zouden werken. Die marktdiscipline kwam pas in 2007, maar toen ineens explosief.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 januari 2013 21:04
    Ik denk dat Klaas maar aan een ding moet denken. Dat is het veilig stellen van de Nederlands Goud voorraad. Zoals bekend bevindt deze zich voornamelijk in het buitenland, dat is nogal merkwaardig. De Russen vormen al decenia geen bedreiging meer, waarom is ons Goud dan niet terug gehaald?

    Dat 2013 geen goed jaar gaat worden kan elke ... voorspellen met 100% zekerheid. Laat ik hier maar gelijk aan toevoegen dat ook 2014, 2015 en 2016 geen goed jaar gaat worden om maar te zwijgen van een zeer slecht decenia.

    Grappig, dat hoogwaardigheid bekleders steeds verder gaan met het ophouden van de schijn.

    Gelukkig kan ik gewoon zeggen waar het op staat.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.