Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichte winsten op afwachtend Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zijn dinsdag met lichte winsten de handel uitgegaan. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de kwartaalcijferperiode die later deze week begint. Enkele grote Amerikaanse banken openen dan de boeken.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen in New York sloot 0,3 procent hoger op 22.830,68 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2550,64 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,1 procent bij en eindigde op 6587,25 punten.

Wal-Mart was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 4,5 procent. Het detailhandelsconcern liet weten de komende jaren een sterke groei van de online verkopen te voorzien. De fabrikant van zware land- en mijnbouwmachines Caterpillar kreeg er 1 procent bij, net als frisdrankproducent Coca-Cola en vliegtuigbouwer Boeing.

Honeywell

Procter & Gamble behoorde tot de sterkste dalers in de Dow met een min van 0,5 procent. De producent van drogisterijartikelen heeft het aan de stok met een kritische investeerder, topman George Peltz van hedgefonds Trian, die een bestuurszetel eiste. Bij een aandeelhoudersvergadering bleek evenwel dat daar geen meerderheid voor te vinden was.

Industriefonds Honeywell heeft eveneens te maken met een activistische aandeelhouder, in dit geval Third Point. Het bedrijf liet weten dat het een aantal onderdelen naar de beurs wil brengen, maar blijft zelf wel actief in de lucht- en ruimtevaart. Third Point verwelkomde de stappen. Het aandeel sloot 0,2 procent lager, na een forser verlies eerder op de dag.

Pfizer

Farmaceut Pfizer won 0,7 procent. Het bedrijf bekijkt de strategische opties voor zijn consumentengezondheidszorgtak. Dat onderdeel maakt onder meer medicijnen die verkrijgbaar zijn zonder recept, zoals pijnstillers, en daarnaast vitamines en voedingssupplementen.

De euro was 1,1815 dollar waard, tegen 1,1805 dollar bij het scheiden van de markt op de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,7 procent tot 50,93 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder en bracht per vat 56,58 dollar op.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links