Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fed-baas praat Wall Street omhoog

Gepubliceerd op 10 jul 2019 om 22:19 | Views: 3.686 | Onderwerpen: Federal Reserve

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten gesloten. De brede S&P 500 ging tussentijds zelfs voor het eerst door de grens van 3000 punten. Beleggers verwerkten de woorden die Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, sprak voor het Huis van Afgevaardigden. Volgens hem staat de bankenkoepel gereed om in te grijpen waar nodig.

De leidende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,3 procent op 26.860,20 punten. De brede S&P 500 zakte al snel weer onder de 3000 punten maar sloot nog wel 0,5 procent in de plus op 2993,07 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,8 procent aan tot 8202,53 punten.

Kenners zien in het optreden van Powell een bevestiging dat er binnenkort waarschijnlijk een renteverlaging aankomt. De Fed-preses had immers de mogelijkheid om de markt van die verwachting af te helpen, maar die kans greep hij niet.

Bij de bedrijven ging de aandacht uit naar Levi Strauss dat 12 procent verloor na cijfers. De omzet van de jeansmaker ging omhoog, maar de winst daalde flink, vooral vanwege kosten voor de beursgang in maart.

Pfizer

Farmaceut Pfizer zag zijn beurswaarde 1,6 procent stijgen. De Europese Commissie ging onder voorwaarden akkoord met de fusie van de consumentenonderdelen van Pfizer en de Britse branchegenoot GlaxoSmithKline. Wel moet Pfizer het merk ThermaCare, bekend van onder meer warmtekompressen, afstoten

Tesla won bijna 4 procent. Het concern zou voorbereidingen treffen om zijn productie van elektrische auto's op te voeren in de fabriek in Fremont, vooralsnog de enige volledige autofabriek van Tesla.

VS en China

Wat betreft de handelsontwikkelingen is het overleg tussen de VS en China op hoog niveau hervat, na de eerder overeengekomen wapenstilstand in het handelsconflict. Volgens economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow verliepen de gesprekken constructief, maar mogen geen wonderen worden verwacht.

De euro was 1,1253 dollar waard, tegen 1,1262 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd, geholpen door geslonken voorraden, 4,3 procent duurder op 60,32 dollar. De prijs van Brentolie klom 3,9 procent tot 66,68 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0
30 - 31 juli gaan we dus meer boost krijgen, als er tussentijds niets vreemds gebeurt !
Vandaag en komende dagen eens zien of andere FED-officials dingen niet gaan afzwakken ;-)
pietje-2005
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 11 jul 2019 om 08:35:


Zeg Pietje, jij reageert ook op alles wat lost vast zit!?:-)

Ja, Analyse; dat krijg je als je weer te vroeg wakker wordt ;-)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord