Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Zaak Elliott tegen AkzoNobel dient op 22 mei

AMSTERDAM (AFN) - De zaak van Elliott Advisors tegen AkzoNobel dient op maandag 22 mei bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. De activistische investeerder is naar de rechter gestapt om af te dwingen dat AkzoNobel een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeenroept over de positie van president-commissaris Antony Burgmans.

Elliott stoort zich al langer aan de opstelling van Burgmans, die tot dusver weigert in onderhandeling te gaan met PPG. Daarom diende de investeerder vorige maand, mede namens enkele andere aandeelhouders, een verzoek in bij AkzoNobel om zijn ontslag op de agenda te zetten van een extra bijeenkomst met de aandeelhouders. Het bedrijf ging daar niet op in.

Bij de zitting die op 22 mei om 10.00 uur begint, zal de Ondernemingskamer het verzoek van Elliott wel alleen behandelen voor zover dit strekt tot ,,het treffen van onmiddellijke voorzieningen''. De kritische investeerder heeft bij de Ondernemingskamer ook een verzoek ingediend voor een onderzoek naar de gang van zaken bij AkzoNobel.

Rechter

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) reageerde woensdag middels een brief op de gang naar de rechter van Elliott. De beleggersclub onderstreepte daarin dat het zich in deze procedure niet aan de zijde van Elliott heeft geschaard. Dat werd volgens de VEB de afgelopen dagen nog wel in verschillende berichten gesuggereerd.

De VEB blijft wel kritisch op de situatie bij Akzo. In de brief wordt er wederom op gehamerd dat PPG en AkzoNobel met elkaar moeten gaan praten. ,,Dit klemt te meer nu PPG heeft aangekondigd na drie vriendelijke pogingen een vijandig bod te overwegen. Een vijandig bod is immers niet in het belang van enig stakeholder.'' Ook is de VEB kritisch over de beschermingsmaatregelen die Akzo nog achter de hand heeft. Die zouden niet bijdragen aan een goed bestuur.

Lees over dit aandeel ook

  1. Massachusetts kleiner in AkzoNobel
  2. Management AkzoNobel zal flink aan de bak moeten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 mei 2017 18:22
    Aan de koers te zien een hopeloze actie. Over een paar maanden is iedereen weer terug in zijn hok. Over 2 jaar zijn we de Akzo klucht vergeten. De klojo's van Akzo hebben elders een mooi baantje, en de koers staat weer op
    € 55,-.
    Later wel een mooi verhaal te vertellen aan je kleinkinderen!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.