Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pershing Square doorstaat turbulente markt

Gepubliceerd op 10 maart 2020 08:12 | Views: 2.137

Pershing Square Holdings 26 feb

34,60 -1,30 (-3,62%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Pershing Square heeft de turbulentie op de financiële markten van afgelopen dagen goed doorstaan. Het investeringsvehikel van miljardair Bill Ackman, dat een notering heeft in Amsterdam, dekte zich eerder in tegen grote koersverliezen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

De hedgeposities pakten de afgelopen dag positief uit voor de nettowaarde van bezittingen (NAV), aldus Pershing Square. De hedgeposities namen de afgelopen week in waarde toe en vingen daarmee grote koersverliezen op die elders in de portefeuille voorkwamen. Mede daardoor staat het rendement van de portefeuille sinds begin van het jaar nog op 2,8 procent. De beurzen maakten de afgelopen dagen een duikeling vanwege de zorgen om het nieuwe coronavirus en de scherpe daling van de olieprijs.

Pershing Square denkt dat het bloedbad op de financiële markten nog niet afgelopen is. De hedgeposities blijven in dat geval bescherming bieden tegen nieuwe uitslagen. Als er wel herstel komt, worden de hedges minder waard terwijl de rest van de portefeuille juist opkrabbelt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pershing Square Holdings 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. RudeF 10 maart 2020 09:34
  Het gaat om de nav van het fonds, koers is afgelopen weken 20% gezakt, terwijl hij gewoon geld heeft verdiend. NAV was op 31-12 26,94 en nu 27,70. Koers 18,80. Bizarre discount voor een porto die uit 9 large en ultra large caps bestaat.

  USD heeft er niks mee te maken want alle holdings zijn in USD en het fonds handelt ook in USD
 2. Frank&Vrij 10 maart 2020 11:17
  Hai RudeF,
  als dat zo zou zijn, dan zou Pershing toch zijn aandeel kopen op de aandelenmarkt met als onderhand zijn NAV waarde ? en zo risioloos geld verdienen?
  Waarschijnlijk zit een groot deel in illiquide producten, waarvan de waarde niet elke dag bepaald wordt én achterloopt bij de marktwaarde,
  groet
 3. RudeF 10 maart 2020 12:51
  Pershing heeft ook een aandelen inkoop programma lopen en hier kun je zn aandelen porto zien.

  www.gurufocus.com/guru/bill+ackman/cu...

  hier ook wat info (gewoon op website kijken, staat vanalles)

  pershingsquareholdings.com/wp-content...

  Hier staan dus niet zn recent ingenomen "hedges" bij. Waarschijnlijk doormiddel van put opties. Die hebben dus een mega rendement opgeleverd afgelopen week.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare