Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street staat voor lagere opening'

Gepubliceerd op 9 april 2020 14:53 | Views: 5.338

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan donderdag naar verwachting voor een lagere opening. Wall Street reageert op nieuwe cijfers over het aantal Amerikanen dat vanwege de coronacrisis een werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd. Ook is de blik voorafgaand aan het lange paasweekend gericht op een vergadering van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten, waaronder Rusland.

Ruim 6,6 miljoen Amerikanen vroegen afgelopen week een werkloosheidsuitkering aan omdat ze door de coronacrisis hun baan verloren. Daarmee lag het aantal eerste aanvragen voor een uitkering iets onder het recordaantal van bijna 6,9 miljoen verzoeken een week eerder. Dat cijfer werd opwaarts bijgesteld. Economen hielden voor deze week rekening met 5,5 miljoen nieuwe verzoeken.

Federal Reserve-baas Jerome Powell houdt later op de dag een toespraak. Mogelijk kan hij de situatie waarin de economie zich momenteel bevindt wat meer duiding geven. De Amerikaanse koepel van centrale banken verlaagde tijdens een ingelaste vergadering half maart nog de rente naar bijna nul. Ook hervatte de Fed het opkopen van obligaties.

OPEC

Op de OPEC-vergadering zal worden gesproken over een wapenstilstand tussen Rusland en Saudi-Arabië in hun prijzenoorlog en een productieverlaging om zo de flink gedaalde olieprijzen op te krikken. Rusland zou wel willen dat de Verenigde Staten meedoen aan de productiebeperking, maar Washington lijkt nog niet aan boord te zijn. Moskou zegt dat een productiedeal nauwelijks mogelijk is als andere landen niet willen meedoen.

De verwachtingen in de oliewereld zijn hooggespannen. Olieconcerns als ExxonMobil en Chevron zaten in de lift in de voorbeurshandel. De olieprijzen gingen eveneens omhoog.

Disney

Walt Disney lijkt ook een hogere opening tegemoet te gaan. De streamingservice die Disney afgelopen najaar lanceerde, heeft volgens het bedrijf nu al 50 miljoen abonnees. Met Disney+ gaat de entertainmentgigant de concurrentie aan met onder meer Netflix.

Bij de bedrijven staat verder Tesla in de belangstelling. De automaker leverde in maart fors meer auto's af in China. De productie van de elektrisch aangedreven voertuigen werd vooruit geholpen door de herstart van de Chinese fabriek. Die lag eerder vanwege de coronacrisis stil.

Starbucks

Starbucks weet ook de aandacht op zich gericht. De koffieketen rekent in ieder geval tot september op problemen vanwege de coronacrisis. De economische schok veroorzaakt door lockdowns in China en de VS zal de komende maanden heviger worden. Pas in het najaar begint de situatie te verbeteren, is de hoop van het concern.

De beurzen in New York zijn woensdag nog fors hoger geëindigd. De hoop op een deal die een einde maakt aan de prijzenoorlog in de oliesector stuwde het sentiment, terwijl er ook positieve ontwikkelingen waren in de strijd tegen het coronavirus. De Dow-Jonesindex eindigde 3,4 procent hoger op 23.433,57 punten. De brede S&P 500 steeg ook 3,4 procent, tot 2749,98 punten en techgraadmeter Nasdaq won 2,6 procent tot 8090,90 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Bearish0808 9 april 2020 15:08
  Werkelijk onbegrijplijk dat de beurzen afgelopen weken weer zo'n 25%! gestegen zijn t.o.v. de low die we pas een week of 3 geleden gemaakt hebben.

  De economie ligt praktisch stil, de FED pompt er geprint geld in en hup, de beurzen stijgen weer met een kwart.

  Ik heb nu geen posities, maar ik doe er verstandig aan om nog niet te kopen.

  Kan wel eens een naar paasweekend worden en anders volgende week. Er heerst teveel optimisme op de markt.
 2. bp5ah 9 april 2020 15:22
  quote:

  Watchdog schreef op 9 april 2020 15:17:


  Sucker rally...

  Dow ruim 5.200 punten erbij vanaf 23 maart, in ruim twee weken dus. Als je alles eens altijd van te voren zou weten ;) ...

  Die 5.200 punten gaan er de komende weken eerder af dan dat ze erbij komen, dat weet ik dan weer wel ;) ...
 3. forum rang 6 Lepre Chaun 9 april 2020 15:25
  Een krach op de beurzen betekent niet automatisch dat er in Nederland een recessie komt en zelfs niet dat de economie hard onderuitgaat, zegt Blom. Financiële markten geven volgens haar maar een klein deel weer van wat er in de reële economie gebeurt. Met name Nederland is volgens de hoofdeconoom minder gevoelig voor bewegingen op de beurs. "Niet zo veel Nederlanders hebben hun vermogen in aandelen belegd." Mensen gaan dus volgens Blom niet direct minder besteden,

  hoofdeconoom Marieke Blom van het Economisch Bureau van ING

  Helder en duidelijk toch .
  The only way is Up .
 4. Fat Clemenza 9 april 2020 15:35
  quote:

  Bearish0808 schreef op 9 april 2020 15:31:


  Shorters zitten niet permanent short. Gewoon gebruik maken van de volatiliteit en korte maar zeer lucratieve ritjes maken. Long term zou ik niet short gaan idd.


  Precies , gebruik maken van deze centrale banken manipulatie en andere idioterie.
 5. forum rang 6 FairValue 9 april 2020 16:00
  Het is nog geen eind van de dag en zeker geen eind van de malaise. En gedragen jullie je eens niet zo kinderachtig. De bedrijfswinsten dalen en de beurzen vanzelf ook. Die 470 - 450 etc die komen wel. Vandaag is jammer maar des te meer kans op een knaller naar beneden in de toekomst. De beurzen worden vanzelf met de neus op de feiten gedrukt.
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare