Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forse omzetgroei bij Fagron

WAREGEM (AFN) - Fagron heeft in het eerste kwartaal een fors hogere omzet geboekt dan een jaar eerder. De omzetgroei werd grotendeels op autonome basis gerealiseerd. Dat blijkt uit de cijfers die de toeleverancier aan apotheken donderdag bekendmaakte.

Fagron, dat tot enkele maanden geleden Arseus heette, boekte een omzet van 117,8 miljoen euro. Dat is een stijging van 29,8 procent op jaarbasis. De autonome omzetgroei bedroeg 16,8 procent.

Fagron schreef de groei vooral toe aan hogere volumes bij het onderdeel Compounding Services. Dit onderdeel, waar Fagron de hoogste marge realiseert, was goed voor 37,2 procent van de totale omzet, tegen 22,4 procent een jaar eerder. Het bedrijf stelde dat voor dit segment een aantal overnamemogelijkheden actief wordt bekeken. Het gaat onder meer om het overnemen van medicijnbereidingen van ziekenhuizen. Bestuursvoorzitter Ger van Jeveren gaf aan dat het om partijen in Europa en de VS gaat, maar wilde niets zeggen over de orde van grootte.

Bedrijfsonderdelen

De R&D-tak van het bedrijf, Trademarks, haalde een omzet van 11,6 miljoen euro, 8,8 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2014. De bijdrage aan de totale omzet was met 10,1 procent echter wat lager dan de 12,1 procent vorig jaar.

Bij de grondstoffentak, Compounding Essentials, steeg de omzet met 4,7 procent. Dit onderdeel was goed voor 52,7 procent van de totale omzet, een aanzienlijk lagere bijdrage dan de 65,5 procent een jaar eerder. Fagron heeft ook in dit segment een aantal mogelijke overnames in kaart gebracht. Naast Europa is het jachtgebied hier Brazilië. Volgens Van Jeveren hebben de potentiële overnameprooien een omvang tussen 15 en 65 miljoen euro.

Dividend

Fagron beschikt volgens de topman over een oorlogskas van 100 miljoen euro. ,,Doorgaans betalen we een multiple van 5,5, dus kunnen we 18 miljoen euro aan ebitda bijkopen. Daarmee komen we in de buurt van 150 miljoen euro''.

Het bedrijf verkocht vorige maand zijn IT-divisie Corilus aan investeerder AAC Capital en stootte vorig jaar onder meer zijn activiteiten op het gebied van tandartsenzorg af. Het richt zich onder zijn nieuwe naam vooral op de levering van grondstoffen en samengestelde medicijnen aan apotheken. Op dat gebied is Fagron, met driehonderd apothekers en ruim duizend farmaceutische specialisten, naar eigen zeggen wereldwijd marktleider.

Fagron streeft dit jaar naar een omzet van minstens 500 miljoen euro met een winstmarge (rebitda) van 26 procent. Aandeelhouders van het bedrijf kunnen een dividend tegemoet zien van 1 euro per aandeel, een stijging van 39 procent op jaarbasis.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Fagron licht
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

18,740 14:02
0,000 0,00%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links