Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dode en gewonden tijdens transport Boskalis

Gepubliceerd op 9 januari 2020 15:14 | Views: 5.518 | Onderwerpen: transport

Boskalis 27 mrt

15,28 -1,06 (-6,46%)

HAL Trust 27 mrt

110,60 -2,60 (-2,30%)

PAPENDRECHT (AFN) - Een Braziliaanse werknemer is tijdens een zeetransport van het Nederlandse bedrijf Boskalis om het leven gekomen door het drinken van een ontvettingsmiddel. Vijf andere Brazilianen zijn opgenomen in het ziekenhuis in het Zuid-Afrikaanse Durban, meldt het bedrijf uit Papendrecht.

De zes waren aan het werk op een drijvend productieplatform, een zogeheten FPSO. Boskalis vervoert dit platform met een groot transportschip, de Vanguard, van China naar Brazilië. Volgens de maritieme dienstverlener waren de werknemers in dienst van een aannemer die was ingehuurd door de Chinese werf waar het platform vandaan komt.

Boskalis benadrukt dat het drinken van alcohol niet is toegestaan op zijn schepen. Het schoonmaakmiddel dat de zes hebben gedronken, bevat zowel ethanol (gewone alcohol) als het uiterst giftige methanol. Ziekteverschijnselen treden na het binnenkrijgen van methanol pas na zo'n 30 uur op. Dat was ook nu het geval: 36 uur na het drinken van het schoonmaakmiddel kwamen de Brazilianen zich melden met "ernstige ziekteverschijnselen". De Vanguard verlegde daarop zijn koers richting de kust van Zuid-Afrika.

Voor vijf van de medewerkers kwam de hulp op tijd: Boskalis laat weten dat hun herstel voorspoedig verloopt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 82% zegt kopen 11 stemmen
HAL Trust 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

transport

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pim f
1
Wilbar
0
quote:

pim f schreef op 9 januari 2020 15:37:


Triest, maar behalve de omweg lijkt me dit nou niet koersgevoelige info?


Nee, maar Boskalis heeft e.e.a. zelf in een bericht gemeld; ook op hun website. Dat lijkt me zeker niet abnormaal. Vervolgens maken de persbureaus er een persbericht van dat verder wordt verspreid, o.a. via een automatische plaatsing op IEX.
Een bedrijf hoeft tenslotte niet alleen slechts koersgevoelige informatie te verspreiden en te zwijgen over bedrijfsongevallen
barondehuile
0
quote:

Mr.Windows schreef op 9 januari 2020 17:21:


Kortom dus transparant


Helemaal eens met Mr. Windows. Het melden van dit soort berichten is belangrijk en tekent de openheid, m.a.w. belangrijk voor de betrokken serieuze aandeelhouders.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare