Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice herfinanciert en lost leningen af

Gepubliceerd op 9 januari 2020 08:06 | Views: 2.699

ALTICE EUROPE N.V. 27 mrt

3,48 -0,17 (-4,63%)

AMSTERDAM (AFN) - Kabelaar en telecombedrijf Altice Europe heeft voor 2,8 miljard euro aan leningen opnieuw gefinancierd. Het bedrijf gaf twee obligatieleningen uit. Tegelijkertijd betaalt het bedrijf een aantal leningen af met opbrengsten van recente verkopen.

Een lening met een looptijd van 8 jaar en een omvang van 2,2 miljard euro kreeg een couponrente van 3,06 procent mee, een lening van 600 miljoen euro met een looptijd van 5 jaar werd voor een rente van 2,25 procent in de markt gezet. Die rente is de laagste die Altice ooit betaalde voor een obligatielening.

Met de opbrengst van de leningen lost Altice obligatieleningen met een waarde van een kleine 3 miljard euro af die in 2023 en 2024 af zouden lopen. De opbrengsten van recente verkopen van onderdelen en belangen gebruikt het bedrijf om nog eens een kleine 2,4 miljard aan schulden af te lossen.

Kredietbeoordelaar Moody's geeft de nieuwe obligaties een B2-rating. De outlook is daarbij negatief. Daarbij speelt onder andere mee dat schulden relatief zwaar drukken op de kapitaalstructuur van Altice.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare