Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Acerinox neemt Duitse VDM Metals over

Gepubliceerd op 8 november 2019 12:12 | Views: 1.565 | Onderwerpen: Duitsland

Aperam 15:06

24,89 -0,34 (-1,35%)

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse roestvrijstaalbedrijf Acerinox neemt de Duitse legeringenmaker VDM Metals over. De deal wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond mits de toezichthouders er een akkoord aan geven. Vorig jaar mocht Aperam het Duitse bedrijf juist niet overnemen vanwege mededingingsbezwaren.

VDM Metals specialiseert zich in het maken van bijzondere legeringen. Acerinox wil dankzij de overname groeien in nieuwe markten als lucht- en ruimtevaart, chemie, medische industrie, olie- en gas en hernieuwbare energie. Ook denkt Acerinox zijn omzet op te voeren en zijn bedrijfsresultaat (ebitda) met 20 procent te doen stijgen als gevolg van de deal.

Acerinox betaalt 310 miljoen euro in contanten voor de legeringenproducent aan Falcon Metals en Lindsay Goldberg Vogel. Ook neemt het Spaanse bedrijf de schulden ter waarde van 57 miljoen euro over en verplichtingen aan onder meer het sociaal plan van 165 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aperam

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare