Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

T-Mobile begint rechtszaak om aanleg netwerk KPN in wijk Den Haag

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 20:10 | Views: 2.875 | Onderwerpen: telecommunicatie

DT.TELEKOM AG NA 25 nov

15,13 +0,25 (+1,68%)

KPN 25 nov

2,53 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - Telecombedrijf T-Mobile heeft een rechtszaak aangespannen met de eis dat de gemeente Den Haag de graafvergunning intrekt voor KPN om in de Haagse wijk Regentessekwartier een glasvezelnetwerk aan te leggen. T-Mobile heeft daar namelijk een eigen netwerk aangelegd en het tweede netwerk van KPN zou daarom onnodig zijn. Bovendien vindt T-Mobile dat de concurrentie wordt tegengewerkt.

In de wijk Segbroek, waar het Regentessekwartier onderdeel van uitmaakt, werd vorig jaar door T-Mobile samen met vastgoedinvesteerder Primevest Capital Partners een netwerk voor 33.000 huishoudens aangelegd waarvan alle concurrenten, zoals ook KPN, tegen "aantrekkelijke" tarieven gebruik kunnen maken. KPN is tot nu toe niet ingegaan op de herhaalde uitnodiging hiertoe, zegt T-Mobile.

T-Mobile stelt dat de manier van aanleg van het netwerk door KPN veel meer beslag legt op de beschikbare ondergrondse openbare ruimte dan noodzakelijk, waardoor onderhoud en nieuwe aansluitingen worden bemoeilijkt en onnodig kostbaar worden. Dat bedreigt de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten van T-Mobile in deze wijk. Daarnaast zijn er genoeg gebieden in de rest van Nederland waar de aanleg van glasvezel veel meer gewenst is, aldus T-Mobile.

Commerciële belangen

"Dubbel aanleggen, of het dreigen daarmee, wordt door KPN ingezet om glasvezelinitiatieven van concurrenten te frustreren. Hier spelen alleen commerciële overwegingen een rol, maar het is op geen enkele manier in het belang van de consument. Er zijn nog zoveel plekken in Nederland waar consumenten verstoken zijn van supersnel internet. Wij leggen alleen maar glasvezelnetwerken aan op plekken waar het nu nog niet ligt. Ik roep onze concurrenten op dit ook te doen. Laat KPN dat ook gaan doen, in het belang van alle Nederlanders die juist in deze tijden aan het thuiswerken zijn", verklaart Søren Abildgaard, topman van T-Mobile Nederland.

Een woordvoerder van KPN laat in een reactie weten dat er juist goede gesprekken liepen met Primevest over een gezamenlijke uitrol van een glasvezelnetwerk in Segbroek, maar dat T-Mobile uiteindelijk niet akkoord ging met een deal. Bovendien was KPN volgens hem juist eerder met de aankondiging voor de aanleg van een netwerk in de Haagse wijk dan T-Mobile. "En dat weet T-Mobile heel goed. Dit is een beetje gegoochel van T-Mobile", aldus de zegsman van KPN.

Glasvezel zorgt voor veel hogere internetsnelheden en betere verbindingen. De netwerken zijn ook belangrijk voor de aanleg van het nieuwe mobiele 5G-netwerk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 71% zegt kopen 7 stemmen
DT.TELEKOM AG NA 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 MartijnN1932 9 oktober 2020 07:45
  quote:

  Hilkenbrook13 schreef op 8 oktober 2020 22:59:


  Dit flikken ze vaker, ook hier voor de deur, ligt al glas maar doodleuk nog een er in, geen enkele klant.

  Prima toch heb je in ieder geval een echte keuze
  en mogelijkheden naar de toekomst...

  dan moet overigens T-mobile ook het recht krijgen om overal waar ze willen zelf glas in de grond te leggen.

 2. No-nonsense 9 oktober 2020 07:52
  Geen goede zaak, niet voor KPN, T-Mobile en investeerders. Dubbele kosten waar er enkele kunnen zijn. Ik roep op hiermee te stoppen, de egootjes even opzij te zetten en gezond verstand verder te gaan en dit snel op te lossen. Geldt ook voor de rest van Nederland. Eén glasvezelnetwerk lijkt me voldoende.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare