Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'VS-tak Ahold Delhaize iets tegenvallend'

Gepubliceerd op 8 aug 2018 om 10:23 | Views: 3.602 | Onderwerpen: levensmiddelen, Verenigde Staten

Ahold Delhaize 12:43

22,72 -0,13 (-0,55%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktconcern Ahold Delhaize kwam in doorsnee met een goede set cijfers op de proppen. Dat oordelen kenners van KBC Securities in een rapport over de onderneming. Wel spraken ze over iets minder dan verwachte cijfers in de Verenigde Staten, waar de supermarktcombinatie het meeste van haar geld verdient.

Onder meer de vergelijkbare omzetgroei en de marges in de VS vielen lager uit dan geraamd. KBC wees wel direct op de beloofde ingrepen om de prestaties te verbeteren. Topman Frans Muller sprak in een toelichting op de cijfers over ingrepen die op touw staan bij Stop & Shop. Daarover wordt later dit jaar meer bekend.

Verder toonden de KBC-kenners zich tevreden met de betere prestaties van Ahold Delhaize in België. Al met al waren de resultaten voor KBC reden om het koersdoel voor het aandeel Ahold Delhaize met 2 euro te verhogen tot 24 euro.

Verbeterde winstgevendheid

Bij Berenberg wezen ze eveneens op de ietwat tegenvallende prestaties in de VS. De belangrijkste reden dat de prestaties van de groep als geheel niet tegenvielen was volgens de kenners de verbeterde winstgevendheid in Nederland. Dat Ahold Delhaize de prioriteit legt bij het verbeteren van de winstgevendheid bij bol.com zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij de kenners. ,,Door dit als belangrijkste doel te stellen, nodig je Amazon als het ware bijna zelf uit om de Nederlandse markt te betreden", aldus Berenberg.

Volgens analisten van Bernstein was het afgelopen kwartaal wederom sprake van een solide uitvoering van de strategie, waarbij verrassingen zijn uitgebleven. Ook Kepler Cheuvreux oordeelt dat resultaten goeddeels in lijn lagen met de verwachtingen. Gelet op de sterke prestaties van het aandeel de afgelopen tijd zou het goed kunnen dat hier en daar wat winst wordt genomen, aldus de analisten.

KBC en Kepler handhaafden hun koopadvies, terwijl Berenberg een verkoopadvies heeft op Ahold Delhaize. Bernstein volgt het aandeel met een advies outperform. Ahold Delhaize noteerde omstreeks 10.00 uur 1,9 procent lager op 20,59 euro. Daarmee was het aandeel hekkensluiter in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links