Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans ziet woningverkopen fors aantrekken

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft in de eerste 4 maanden van dit jaar 234 woningen verkocht, waarvan 129 aan particulieren. Dat is een forse verbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen de woningverkoop bleef steken op 60 stuks. ,,De markt trekt aan'', stelde topman Bert van der Els donderdag in een tussentijds handelsbericht.

Heijmans meldde verder dat de omzet in het eerste kwartaal vrijwel gelijk was aan die in de eerste 3 maanden van 2013. Van der Els sprak dan ook nog van een overgangsjaar. Het onderliggend operationeel resultaat staat onder druk in de eerste jaarhelft, maar zal in het tweede halfjaar naar verwachting positief zijn. De orderportefeuille nam in het eerste kwartaal ,,over de hele linie'' met ruim 200 miljoen euro toe.

Hoewel de woningmarkt tekenen van herstel vertoont, is aan de prijsdruk volgens Heijmans nog geen einde gekomen. Het aantal infrastructuurprojecten waar Heijmans aan werkt, was in het eerste kwartaal in lijn met dat van vorig jaar, maar de lopende projecten leverden minder op. De markt voor complexe bedrijfspanden was volgens de Brabantse bouwer stabiel.

De productieniveaus blijven nog laag en daarmee staat ook het werkkapitaal nog altijd onder druk. Die situatie zal nog het hele jaar ,,alle aandacht'' opeisen, aldus de onderneming.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07 mei Slotcall: AEX eindigt boven 900 punten, maar Exor feest niet mee 1
  2. 07 mei Heijmans kritisch op de overheid

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 8 mei 2014 12:25
    quote:

    delric schreef op 8 mei 2014 11:25:

    [...]

    85k per huis?
    Glas is lekker halfvol he...
    ipv mooi dat het aantrekt
    Die CPO-hutten van de particulieren doen voor de bouwkosten (ex BTW!) misschien eens 120K. Duurdere huizen voor particulieren worden vaak door regionale, kleine(re) aannemers gebouwd. Rest van de hokken gebouwd voor corporaties en die doen echt minder dan 85K (ex BTW) bouwkosten.

    Heeft dus geen drol te maken met halfvol/halfleeg. De bouw is tot ruim een derde teruggevallen tov van 2007. Dat was natuurlijk ook bouwbonanza. Maar dit is echt niet "aantrekken". Dit is een oprispinkje.
  2. ooievaar49 8 mei 2014 13:19
    Wordt het niet eens tijd dat de regering 10 miljard in de bouwwereld stopt? Komende 3 jaar geen vergunning meer afgeven voor de vrije sector maar de sociale woningbouw, vooral voor kleinere woningen voor 1 ouder gezinnen/alleenstaanden, voorrang geven?

    Moet je eens opletten hoeveel toeleveringsbedrijven weer vlees op de botten krijgen en hoeveel bouwvakkers weer werk krijgen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HEIJMANS KON

17,120 10:35
+0,080 +0,47%
Premium

Heijmans kritisch op de overheid

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links