Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stern rekent op meevaller en schikt subsidiezaak

Gepubliceerd op 8 april 2020 18:42 | Views: 1.505

Stern 16:45

12,10 +0,10 (+0,83%)

AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar een meevaller in de boeken te kunnen zetten. De resultaten van verzekeraar Bovemij, waar Stern een belang van ruim 5 procent in heeft, vielen hoger uit. Daardoor kan de deelneming hoger worden gewaardeerd.

Verder maakte Stern bekend een zaak over onregelmatigheden bij het aanvragen van subsidie te schikken voor 200.000 euro. De zaak draaide om een in de jaren 2009 en 2010 aangevraagde subsidie en speelt al sinds 2016. Vorig jaar heeft Stern al geld opzij gezet voor de zaak.

Het coronavirus heeft verder invloed op Stern, maar het is nog niet volledig in kaart gebracht wat die gevolgen precies zijn. Als de verzachtende gevolgen van overheidsregelingen verwerkt zijn, denkt Stern daar meer over te kunnen zeggen. Omdat Stern onlangs enkele onderdelen afstootte en de nodige kostenbesparingen doorvoerde, denkt het bedrijf "zeer aanzienlijke tegenvallers" op te kunnen vangen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Stern 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare