Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterke cijfers ArcelorMittal'

Gepubliceerd op 7 november 2019 09:43 | Views: 5.984 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 21 okt

12,33 +0,02 (+0,13%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaalresultaten van staalconcern ArcelorMittal waren veel beter dan verwacht en zullen waarschijnlijk leiden tot een opwaartse bijstelling van de consensus voor het bedrijfsresultaat in het gehele jaar. Dat schrijft Citi in een reactie op de handelsupdate. Ook andere analisten zijn positief over het bericht.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) was bijna 1,1 miljard dollar, terwijl in de markt op gemiddeld 940 miljoen dollar werd gerekend. Volgens Citi presteerde het bedrijf ook beter dan verwacht met de kasstroom en schuld.

Zakenbank Jefferies wees naast het meevallende resultaat op sterkere kostencontrole bij de staalfabrikant. De neerwaartse bijstelling van de verwachting voor de wereldwijde staalvraag is geen verrassing volgens de zakenbank. Jefferies heeft een buy-advies met een koersdoel van 19 euro.

Uitdagende staalmarkt

Ook ING sprak van beter dan verwachte cijfers van ArcelorMittal, in een uitdagende staalmarkt. Bij alle divisies behalve de mijnbouwtak waren de prestaties beter dan gedacht, aldus de bank. Het advies staat op buy, met een koersdoel van 18 euro. Morgan Stanley wees eveneens op beter dan verwachte prestaties, al zijn er wel verhoogde risico's voor de middellange termijn. Het advies bij de Amerikaanse bank is overweight, met een koersdoel van 20 euro.

Het aandeel ArcelorMittal ging donderdag omstreeks 10.20 uur met 6,7 procent omhoog tot 15,49 euro. Daarmee was het met afstand de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 95% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare