Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeelhouders Just Eat Takeaway akkoord met overname Grubhub

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 15:28 | Views: 1.691

JUST EAT TAKEAWAY 16:55

90,08 +1,60 (+1,81%)

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway zijn akkoord met de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub. Met de overname, die volledig in aandelen wordt afgehandeld, is zo'n 7,3 miljard dollar gemoeid.

Aandeelhouders van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl stemden ook in met de aanstelling van Grubhub-topman Matthew Maloney als bestuurslid van het fusiebedrijf. Ze waren het echter niet eens met bepaalde salarisvoorstellen voor Maloney, die de activiteiten van het gecombineerde bedrijf zal leiden in Noord-Amerika.

Om Maloneys salaris aantrekkelijk te houden, stelde Just Eat Takeway aanvullende regels voor rond zijn langetermijnbonus. De waarde van die bonus in aandelen en opties zou volgens het voorstel per jaar kunnen oplopen tot 1010 procent van het basissalaris van 745.500 dollar. Dat zou neerkomen op een bonus van ruim 7,5 miljoen dollar. Critici vonden dat er geen duidelijke prestatiecriteria aan die bonus waren verbonden en gingen niet akkoord.

Amerikaanse markt

Het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway maakt met de overname de sprong naar de Amerikaanse markt. Grubhub geldt als de leidende speler in de Verenigde Staten, waar het bedrijf vorig jaar een omzet van 1,3 miljard dollar behaalde.

Door de samensmelting zou het grootste maaltijdbezorgingsbedrijf ontstaan buiten China. Topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway heeft altijd gezegd dat op de markt voor onlinebestellingen van eten het belangrijk is de grootste te zijn. De overname is naar verwachting in de eerste helft van 2021 afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Freemoneyforever 7 oktober 2020 16:29
    Just Eat: ik doe het graag: bij mij is de bonus in de bonus voor slechts 7,4 miljoen dollar per jaar.....

    "De waarde van die bonus in aandelen en opties zou volgens het voorstel per jaar kunnen oplopen tot 1010 procent van het basissalaris van 745.500 dollar. Dat zou neerkomen op een bonus van ruim 7,5 miljoen dollar."
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare