Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op Draghi

Beurzen wachten op Draghi

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen koersten donderdag in de plus voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De centrale bank zal naar verwachting de rente onveranderd laten, maar beleggers hopen dat centralebankpresident Mario Draghi iets zal zeggen over de afbouw van het stimuleringsprogramma en de sterke euro.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 517,67 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 797,12 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen 0,2 en 0,6 procent. De Duitse DAX dikte 0,9 procent aan, mede dankzij sterke koerswinsten van de energiebedrijven RWE en E.ON en de automakers Daimler en BMW.

Zorgtechnologiebedrijf Philips was koploper in de AEX met een winst van 1 procent. Altice behoorde tot de sterkste dalers met een verlies van 1 procent. Volgens persbureau Reuters werken bankiers achter de schermen aan een schuldfinanciering voor het kabel- en telecomconcern ter waarde van 70 miljard dollar. Daarmee zou het bedrijf de overname van Charter Communications willen rondbreien.

Besi

Aegon verloor 0,4 procent. Woekerpolis.nl gaat in beroep tegen een eerdere uitspraak van de rechter in een zaak tussen de claimclub en de verzekeraar. Volgens voorzitter Ab Flipse van Woekerpolis.nl is de vergoeding die Aegon in het vooruitzicht stelt aan gedupeerden te laag.

Grootste stijger in de MidKap was chiptoeleverancier Besi met een winst van 2,4 procent. Optiekketen GrandVision volgde met een plus van 1,7 procent. ASMI won 0,6 procent. ASM Pacific Technology (ASM PT) gaat voor omgerekend 84 miljoen euro eigen aandelen inkopen. ASMI heeft een belang van 34 procent in de Aziatische toeleverancier aan de chipindustrie.

Euro

Kunstmestproducent OCI was de grootste daler bij de middelgrote bedrijven met een min van 1,4 procent. Het aandeel steeg een dag eerder nog ruim 12 procent na sterke halfjaarcijfers. Verzekeraar ASR leverde 1,3 procent in na een adviesverlaging door UBS.

De euro was 1,1971 dollar waard, tegen 1,1943 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 48,95 dollar. De prijs van Brentolie daalde ook 0,4 procent tot 54,42 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Van der Stadt 7 september 2017 15:01
    quote:

    Hobahobahi schreef op 7 september 2017 13:34:

    Alles gaat diep in de rood straks. Mark my words.
    De afgelopen 10 jaar is er hooguit ongeveer 12 maanden, sprake geweest van normale marktwerking . Onder andere rond de Berxit en heel even met de verkiezing van Trump.

    90% van de tijd (9 jaar lang) is het wereldwijd één grote centrale banken show.

    Het creëren van een grootste pyramide fonds ooit.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links