Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handelsoorlog raakt staalmaker Voestalpine

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 09:01 | Views: 1.863

ArcelorMittal 20 sep

13,83 -0,23 (-1,66%)

WENEN (AFN) - Staalfabrikant Voestalpine heeft in het voorbije kwartaal last gehad van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, die bijdroegen aan de afkoeling van de wereldwijde economie. Die verslechtering raakte onder andere de Europese auto-industrie, een belangrijke afzetmarkt voor het Oostenrijkse concern.

De omzet bij Voestalpine daalde in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met bijna 4 procent tot 3,3 miljard euro. Alle divisies hadden daarbij te maken met teruggelopen leveringen. Tegelijkertijd stegen de kosten, onder andere voor CO2-emissies, ijzererts en de opstart van een Amerikaanse fabriek. Het bedrijfsresultaat (ebitda) viel daardoor bijna 28 procent lager uit, op 370,9 miljoen euro. De nettowinst daalde met 60 procent tot 90,4 miljoen euro.

Voestalpine verwacht dit boekjaar een bedrijfsresultaat te behalen dat gelijk is aan dat van 2018/2019. Daarvoor moet het bedrijf wel in de kosten snijden. Daarnaast is die doelstelling alleen haalbaar als handelsspanningen en onzekerheid rond de brexit niet uitmonden in een recessie of crisis. Ook kan een rigoureuze ommezwaai in het Europese CO2-beleid die ambitie verstoren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord