Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuw-Zeeland verrast met scherpe renteverlaging

WELLINGTON (AFN) - De centrale bank van Nieuw-Zeeland heeft de rente in het land onverwacht scherp verlaagd. Het land heeft in toenemende mate last van zwakke economische omstandigheden als gevolg van de internationale handelsspanningen en de wereldwijde economische groeivertraging.

De Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) wist de financiële markten te verrassen met een verlaging van het belangrijkste rentetarief met 50 basispunten tot een recordlaagte van 1 procent. In doorsnee werd er gerekend op een renteverlaging van 25 basispunten. In mei werd de rente in Nieuw-Zeeland ook al verlaagd, destijds met 25 basispunten.

De stap van de centrale bankiers zette de Nieuw-Zeelandse dollar onder druk ten opzichte van de Amerikaanse dollar, tot het laagste niveau sinds begin 2016. Ook de rente op de tienjarige staatsleningen ging flink omlaag. De RBNZ wees in een toelichting onder meer op de trage groei van de belangrijke dienstensector, dalende huizenprijzen en een afnemend sentiment bij zakelijke dienstverleners als reden voor de verlaging.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links