Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Renewi voelt minder pijn van coronacrisis dan verwacht

Gepubliceerd op 7 juli 2020 08:43 | Views: 3.700

RENEWI 15:19

0,37 0,00 (-1,19%)

AMSTERDAM (AFN) - Afvalverwerker Renewi heeft iets minder last van de coronacrisis dan waar het bedrijf eerder rekening mee had gehouden. Het bedrijf stelt in een kwartaalupdate dat de virusperikelen een impact hebben op het resultaat van 12 miljoen euro, waar rekening gehouden werd met 20 miljoen euro.

Renewi zegt dat de afvalvolumes in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar tot en met juni in Nederland 6 procent lager lagen dan een jaar eerder. Meer grofvuil en bouwafval compenseerden daarbij voor de mindere volumes van rolcontainers. Bij die laatste groep trad volgens Renewi gedurende het kwartaal zichtbaar verbetering op. Deze volumes lagen in april nog 30 procent lager dan een jaar eerder. In juni was dat 15 procent.

Eenzelfde beeld geldt voor Renewi in België. Hier vielen afvalvolumes in april een derde lager uit. Dit was in juni nog min 21 procent. Het verdere herstel valt volgens Renewi samen met het afbouwen van lockdownmaatregelen en dan met name in specifieke sectoren als de horeca. Ook de snelheid en de omvang van het economisch herstel speelt een rol volgens het bedrijf.

Kostenbesparingen

Om de impact van de crisis te verzachten bracht Renewi de kosten omlaag. Het bedrijf realiseerde 10 miljoen euro aan 'snelle' kostenbesparingen. Het bedrijf greep al in in de flexibele schil en sneed in bonussen. Ook dividendbetalingen werden opgeschort. Het plan om in het lopende boekjaar meer dan 60 miljoen euro te besparen blijft in stand. Dat wil het bedrijf bereiken via verdere via verdere digitalisering en het optimaliseren van processen. Ook worden uitgaven uitgesteld.

Renewi heeft per 30 juni een nettoschuld van 413 miljoen euro. Dat was eind maart nog 457 miljoen euro. Het bedrijf kreeg onder meer 50 miljoen euro uit steunmaatregelen om door de crisis te komen, zoals uitgestelde belastingverplichtingen. Renewi zelf noemt de prestatie in het kwartaal nagenoeg kasneutraal.

De prestatie voor het hele jaar blijft volgens Renewi afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona en het versoepelen of opheffen van maatregelen. Het bedrijf is attent op ontwikkelingen in laat-cyclische sectoren zoals de bouw. Ook staat het bedrijf gereed voor verdere ingrepen mocht dat nodig zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 78% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare