Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzet chipconcern Infineon omhoog

Gepubliceerd op 7 mei 2019 08:13 | Views: 2.031

ASML 21 feb

285,00 -2,70 (-0,94%)

INFINEON TECH.AG NA O.N. 21 feb

20,98 -0,85 (-3,87%)

NEUBIBERG (AFN) - Het Duitse chipconcern Infineon heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet behaald, ondanks de naar eigen zeggen aanzienlijke vertraging van de chipmarkt.

De omzet in het op 31 maart afgesloten tweede kwartaal bedroeg bijna 2 miljard euro, een stijging van 8 procent op jaarbasis. Eind maart kwam Infineon nog met een verlaging van zijn omzetprognose voor het gehele gebroken boekjaar. Daarbij rekent het bedrijf nu op een omzet van circa 8 miljard euro. Het concern wees onder meer op zwakke prestaties op de Chinese automarkt.

De winst uit voortgezette activiteiten in de afgelopen periode was 249 miljoen euro, tegen 457 miljoen euro een jaar eerder. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden zei topman Reinhard Ploss dat Infineon goede prestaties heeft geleverd. Het bedrijf heeft zich voorbereid voor zwakkere groei, onder meer door kostenbesparingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 3 stemmen
INFINEON TECH.AG NA O.N. 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

INFINEON TECHNOLOGIES AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord