Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groen licht overname Ilva door ArcelorMittal

Gepubliceerd op 7 mei 2018 om 12:04 | Views: 2.789 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 10:59

18,05 -0,17 (-0,91%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie keurt de voorgenomen overname van het Italiaanse staalbedrijf Ilva door staalproducent ArcelorMittal definitief goed. Wel moet Arcelor flink desinvesteren in een aantal activiteiten zodat de concurrentie op de staalmarkt niet wordt verstoord. Het diepgaand onderzoek naar de overname dat Brussel had ingesteld in november wordt nu afgesloten, maakt EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) bekend.

,,Dit besluit garandeert dat de overname, waardoor veruit de grootste staalproducent in Europa ontstaat, niet zal leiden tot hogere staalprijzen ten koste van de Europese industrie, haar miljoenen werknemers en de consument", aldus Vestager.

De desinvestering betreft onder meer het afstoten van productie in Luik, het Tsjechische Ostrava, Luxemburg, het Italiaanse Piombino en Roemenië. In Frankrijk en Italië wordt een aantal distributiecentra afgestoten. Ook heeft Arcelor toegezegd geen aandelen te vergaren in staalproducent Marcegaglia, een belangrijk concurrent voor de productie van gegalvaniseerd plat staal.

Grootste staalfabriek van Europa

Ilva is onder meer eigenaar van de grootste staalfabriek van Europa in de Zuid-Italiaanse stad Tarente. De Italianen leveren staal aan onder meer de auto-, machine- en scheepsindustrie. ArcelorMittal beloofde eerder dat na de overname de productie van het Italiaanse bedrijf zal worden opgevoerd. Ook wordt er geld gestoken in een nieuw onderzoekscentrum.

ArcelorMittal spreekt van een belangrijke mijlpaal. Het bedrijf wil de overname zo snel mogelijk afronden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 91% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kenner66
0
Zo dat komt even goed uit dat ze luik ook moeten verkopen kan men gratis overnemen krijgen ze er zelfs een doos gebak bij. Ze liggen daar al jaren te vervelen met de Waalse vakbond die niet meer van deze tijd is.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links