Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ING nog voorzichtig over Nederlands herstel

ING nog voorzichtig over Nederlands herstel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese economie vertoont verdere tekenen van herstel, maar Nederland hobbelt vooralsnog een beetje achter de rest aan. Dat zei topman Ralph Hamers van ING woensdag in een toelichting op de kwartaalcijfers van het financiële concern.

Het herstel in Nederland verloopt volgens Hamers volgens een ,,klassiek patroon'', en komt nog altijd hoofdzakelijk vanuit de export. ,,Dat is op zich goed nieuws. Het zegt iets over de concurrentiepositie van Nederland'', zei Hamers. Verder krabbelt het consumentenvertrouwen op en ziet ook ING een stabilisatie van de huizenmarkt.

De binnenlandse vraag blijft evenwel nog steeds achter. Mede daardoor groeien de spaartegoeden bij ING nog altijd harder dan de kredietverlening. In het eerste kwartaal namen de toevertrouwde middelen met 8,3 miljard euro toe, terwijl de kredietportefeuille per saldo met 5,1 miljard euro groeide.

Evenwicht

Hoewel de vraag naar leningen de laatste tijd toeneemt, zou ING graag zien dat de kredietverlening en de spaartegoeden nog meer in evenwicht komen. ,,Het gaat in de goede richting, maar we zijn nog niet op het niveau dat we willen'', zei Hamers. ,,Dat zegt iets over het consumentenvertrouwen.''

De topman is dan ook terughoudender dan minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, die dinsdag verklaarde dat de crisis voorbij is. ,,Dat is nogal een statement'', zei Hamers, die zelf eerst een meer uitgesproken herstel van de binnenlandse vraag zou willen zien. ,,Het is goed dat hij dat vertrouwen uitspreekt'', voegde hij er wel aan toe.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Kepler verlaagt koersdoelen ING en KBC
  2. Focus op retail banking pakt goed uit bij ING

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.