Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Duitse chemie optimistisch over 2013

FRANKFURT (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse chemische industrie heeft in het laatste kwartaal van 2012 en in de eerste maanden van dit jaar een flinke opleving doorgemaakt. Branchevereniging VCI verwacht dat deze trend doorzet en denkt in heel 2013 circa 2 procent meer omzet te kunnen draaien, zo werd donderdag bekend. De productie neemt met 1,5 procent toe en de prijzen stijgen met 0,5 procent.

In de laatste 3 maanden van vorig jaar ging de omzet met 3,8 procent omhoog, in vergelijking met dezelfde periode in het jaar daarvoor. Het jaar 2012 sloot de Duitse chemische industrie af met een omzetstijging van in totaal 1,3 procent tot 186,6 miljard euro. De stijging is voornamelijk te danken aan het sterke laatste kwartaal, omdat eerder nog een stabiele omzet voor 2012 werd verwacht.

Ook in januari en februari presteerde de industrie ,,verrassend sterk'', aldus VCI. De branchevereniging vertegenwoordigt zo'n 1650 bedrijven met in totaal bijna een half miljoen mensen in dienst. Met toonaangevende bedrijven als BASF en Bayer is de chemische industrie de op twee na grootste industriële sector in Duitsland.

Opleving

VCI verwacht dat de meeste vraag naar Duitse chemische producten van buiten Europa zal komen. Maar ook in de omringende landen zag de branchevereniging een opleving, zowel in het vierde als in het eerste kwartaal.

Hoe het met de Nederlandse chemie is gegaan in de afgelopen maanden is nog niet bekend. De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) geeft later in het jaar prognoses af. Voor 2012 liet VNCI eerder weten een omzetgroei van bijna 6 procent te verwachten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.