Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Veerkracht Barbie doet Mattel goed

EL SEGUNDO (AFN/BLOOMBERG) - Speelgoedfabrikant Mattel heeft in de laatste drie maanden van afgelopen jaar winst geboekt. Vooral hogere verkopen van bekende merken als de poppen van Barbie en de speelgoedautootjes van Hot Wheels hielpen het bedrijf.

De kostenbesparingen die door de in april aangetreden topman Ynon Kreiz zijn ingezet, hadden ook een stevige invloed.

Mattels winst in het vierde kwartaal kwam uit op 14,9 miljoen dollar, terwijl analisten op een verlies hadden gerekend. Over heel 2018 was er nog wel een negatief resultaat voor de speelgoedmaker. Maar dit was met 531 miljoen dollar wel een stuk lager dan de ruim 1 miljard dollar die Mattel in 2017 tekort kwam.

Barbiepoppen

De verkoop van Barbiepoppen nam met 14 procent toe en leverde voor het eerst sinds 2014 meer dan 1 miljard dollar op. De omzet van Hot Wheels ging, vooral vanwege het vijftigjarig bestaan van de speelgoedautootjes, met 7 procent omhoog.

De totale omzet van Mattel daalde wel. In 2018 werd er voor 4,5 miljard dollar verkocht, een jaar eerder nog voor een kleine 4,9 miljard dollar. Dat kwam onder meer door lagere verkopen in China, waar Mattel de economische vertraging voelt. Ook heeft het bedrijf nog altijd last van het faillissement van winkelketen Toys 'R' Us. Die effecten moeten echter in de tweede helft van het huidige jaar verdwijnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Yum! Brands kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.