Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groeispurt bij Fagron

Gepubliceerd op 7 feb 2019 om 07:22 | Views: 3.228

Fagron 24 jan

20,20 +0,10 (+0,50%)

NAZARETH (AFN) - Fagron is vorig jaar stevig gegroeid, vooral in Noord- en Zuid-Amerika. Volgens de toeleverancier aan apotheken was in de tweede helft van het jaar zelfs sprake van een versnelling van de omzetgroei op eigen kracht. De vooruitzichten voor 2019 zijn bovendien positief, aldus de beursgenoteerde onderneming.

De totale jaaromzet kwam uit op 471,7 miljoen euro, bijna 9 procent meer dan in 2017. In de tweede jaarhelft gingen de opbrengsten met een kleine 13 procent omhoog. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg vorig jaar verder met circa 1 procent naar 93 miljoen euro. Fagron spreekt tevens van een sterke operationele kasstroom.

Het bedrijf profiteerde onder meer van de vorig jaar gedane overname van het Amerikaanse Humco, een farmaceut en toeleverancier aan tienduizenden apotheken in het land. Topman Rafael Padilla is erg positief over de integratie en resultaten van Humco.

Groei

In Noord-Amerika stegen de opbrengsten, op eigen kracht en bij constante wisselkoersen, met ruim een kwart. Zuid-Amerika noteerde een plus van bijna 13 procent. Vooral in Brazilië liepen de zaken goed. In Europa, waar Fagron nog altijd de meeste omzet vandaan haalt, was sprake van een meer bescheiden groei.

Onder de streep liep het resultaat wel terug. De nettowinst zakte met bijna 9 procent naar 42,9 miljoen euro. De onderneming wijdt dit voor een belangrijk deel aan een begin vorig jaar getroffen schikking met de voormalige eigenaren van het jaren terug ingelijfde JCB Laboratories. Het precieze schikkingsbedrag is nooit naar buiten gebracht.

Kwaliteitsverbetering

Wat ook meespeelde is een besluit om de capaciteit bij een van de Nederlandse steriele bereidingsfaciliteiten tijdelijk terug te brengen, om te kunnen investeren in kwaliteitsverbetering. De activiteiten zijn naar verwachting in de loop van 2019 weer volledig operationeel.

Fagron streeft ernaar zijn leidende positie in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uit te bouwen, via groei op eigen kracht en strategische overnames. Het bedrijf is al met een aantal middelgrote partijen in gesprek voor een overname. Padilla benadrukt dat Fagron de tijd neemt om de ,,juiste strategische fit'' vinden. Voor 2019 rekent de onderneming op verdere groei van omzet en winstgevendheid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Fagron

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links