Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Petrobras wil miljarden gaan investeren

Gepubliceerd op 6 december 2018 07:18 | Views: 3.593

Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr 03 apr

5,76 -0,05 (-0,86%)

SBM Offshore 03 apr

12,83 -0,22 (-1,69%)

RIO DE JANEIRO (AFN/RTR) - Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras wil in de jaren tot en met 2023 miljarden dollars gaan investeren. Dat kwam naar voren uit de financieringsplannen die de onderneming openbaarde. In totaal gaat het om ruim 84 miljard dollar.

Daarmee voert het bedrijf, een belangrijke klant van het Nederlandse SBM Offshore, zijn investeringsbudgetten flink op. Voor de periode 2018 tot en met 2022 stond namelijk een investeringsbudget van 74,5 miljard dollar in de boeken.

Het grootste deel van het nu gedeelde bedrag is voor het zoeken naar en de productie van olie en gas. Daarvoor is bijna 69 miljard bestemd. Raffinage heeft een investeringsbudget van ruim 8 miljard dollar. Overigens voorziet Petrobras de komende jaren voor bijna 27 miljard dollar aan bezittingen te verkopen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 82% zegt kopen 11 stemmen
Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Petroleo Brasileiro Sa-Petrobras ADS (REP 1 Common Share)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare