Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aperam uitblinker op Damrak

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 09:12 | Views: 2.867

AEX 14:15

597,35 +2,09 (+0,35%)

Aperam 14:00

27,57 -0,05 (-0,18%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van roestvrijstaalmaker Aperam was woensdag in trek op het Damrak na een goed ontvangen kwartaalbericht. De Europese beurzen gingen overwegend licht vooruit. Beleggers verwerkten een sterker dan verwachte toename van de Duitse fabrieksorders en hielden de ontwikkelingen rond de eerste fase van een Amerikaans-Chinese handelsdeal in de gaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 593,09 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 888,75 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,2 procent. Londen bleef vlak.

Bij de middelgrote fondsen stond Aperam bovenaan met een plus van bijna 8 procent. De roestvrijstaalmaker boekte afgelopen kwartaal flink minder omzet en winst. Volgens analisten van Morgan Stanley was het operationele resultaat wel beter dan voorzien.

Hunter Douglas

Ahold Delhaize ging aan kop bij de hoofdfondsen met een winst van 2,6 procent. De Belgisch-Nederlandse supermarktketen zag de omzet in het derde kwartaal groeien. Volgens analisten van Berenberg waren de resultaten beter dan verwacht. Grootste daler was tankopslagbedrijf Vopak met een min van 0,6 procent.

Op de lokale markt verloor Hunter Douglas 1,4 procent. De raambekleder boekte minder omzet in het derde kwartaal. De eigenaar van het merk Luxaflex kampte met lagere verkoopvolumes in Azië en de Verenigde Staten en negatieve wisselkoerseffecten.

Olie

Adidas klom 1,1 procent in Frankfurt. Het Duitse sportmerk voerde de omzet in het derde kwartaal op en is naar eigen zeggen op weg naar een recordjaar. De Duitse betalingsverwerker Wirecard zakte 1,1 procent na publicatie van de resultaten. Automaker BMW, die ook met cijfers kwam, daalde 1 procent in Frankfurt.

Société Générale won 3,4 procent in Parijs na resultaten van de Franse bank. Ook de handelsupdate van de Franse treinmaker Alstom (plus 4 procent) viel in de smaak. In Londen werden de halfjaarcijfers van warenhuisketen Marks & Spencer beloond met een koerswinst van 5 procent.

De euro was 1,1082 dollar waard, tegen 1,1067 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 56,80 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 62,37 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen
Aperam 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aperam

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links