Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'SBM betaalt 228 miljoen euro aan Petrobras'

RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - SBM Offshore, maritiem dienstverlener aan de olie- en gasindustrie, betaalt 1 miljard real (228 miljoen euro) in een schikking met Braziliaanse autoriteiten vanwege de vermeende omkoping bij het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras. Dat meldde de Braziliaanse krant Globo dinsdag op basis van bronnen.

SBM wilde desgevraagd geen commentaar geven op het bericht. Volgens het bedrijf wordt nog steeds onderhandeld met de Braziliaanse autoriteiten over de zaak.

Ook de betrokken autoriteiten lieten weten dat er nog altijd over een schikking wordt gepraat. De toezichthouder deed daarbij geen uitspraken over de hoogte van de boete die SBM mogelijk moet betalen.

Steekpenningen

Volgens de krant moet minstens 65 procent van dat bedrag in contanten worden betaald. Dat bedrag zou in de kas van Petrobras worden gestort. De rest kan door SBM worden voldaan in de vorm van diensten.

Petrobras is in eigen land onderwerp van een enorm corruptieschandaal. Werknemers van het bedrijf zouden steekpenningen hebben aangenomen van toeleveranciers, in ruil voor opdrachten. SBM Offshore zou daar ook betrokken bij zijn geweest.

Het bericht gaf de aandelenkoers van SBM een flinke impuls. Rond 16.15 uur stond het fonds bijna 5 procent hoger.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust kopen verkopen
Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr kopen verkopen
SBM Offshore kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gregoor 6 oktober 2015 10:47
    quote:

    Riddler1985 schreef op 6 oktober 2015 10:40:

    Blijft jammer dat er dubbel gesetteld moet worden..!
    Mogelijk wordt een groot bedrag dat aan het OM betaald wordt overgemaakt vanuit de Nederlandse staat naar Brazilie. De dubbele betaling zou dan beperkt zijn. Dit is echter nog even afwachten wat de precieze details blijken te zijn.
  2. Kopermans 6 oktober 2015 10:56
    De bedrag dat in de Nederlandse schikking voor Brazilië was geprovisionneerd, is naar schatting 137 mio $, en was pas voor de helft te betalen einde 2015 en voor de helft einde 2016.

    Nu SBM deze schade rechtstreeks aan Brazilië/Petrobras vergoedt voor een bedrag dat hoger ligt dan deze 137 mio $, zal de Nederlandse schikking herzien kunnen worden door SBM vrij te stellen van betaling van dat bedrag van 137 mio $.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.