Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine uitslagen Wall Street na banenrapport

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met overwegend kleine winsten de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten onder meer een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid en woorden van Jerome Powell van de Federal Reserve. De Fed-preses sprak onder meer over significante risico's die economische groei in de weg zitten, maar van een recessie zal volgens hem geen sprake zijn.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 26.797,46 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2978,71 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 8103,07 punten.

Het Amerikaanse banenrapport toonde volgens Powell aan dat de gesteldheid van de markt consistent is. Economen rekenden in doorsnee wel op een grotere banenaanwas. Nog altijd wordt alom rekening gehouden met een renteverlaging later deze maand. Powell wees er andermaal op dat de Fed klaarstaat om in te grijpen als dat nodig is.

Alphabet

Veel aandacht ging ook uit naar techreuzen. Dit na berichten dat Amerikaanse staten bij het kartelonderzoek naar Google ook bedrijven als Facebook en Amazon in het vizier hebben. Google-moeder Alphabet raakte 0,5 procent van zijn beurswaarde kwijt. Facebook en Amazon verloren tot 1,8 procent.

Ford sloot vlak. De automaker ligt naar verluidt ook onder een vergrootglas van autoriteiten. Volgens The Wall Street Journal begint Justitie in de VS een onderzoek naar Ford vanwege mogelijk verboden afspraken over emissietesten met de staat Californië. Ook het Japanse Honda, en Duitse automakers BMW en Volkswagen zijn bij de afspraken betrokken.

Olieprijzen

Yoga- en sportkledingmerk Lululemon Athletic won bijna 8 procent. Het bedrijf verhoogde zijn verwachtingen voor heel 2019. Verder was Symantec (plus 4,5 procent) een opvallende stijger. Investeerders azen naar verluidt op een overname van het cyberbeveiligingsbedrijf, ondanks dat Symantec recent een akkoord bereikte over de verkoop van zijn zakelijke tak aan chipreus Broadcom.

De euro was 1,1027 dollar waard, tegen 1,1042 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 56,58 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder tot 61,51 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 7 september 2019 17:22
    vanmorgen ben ik naar 2 rommelmarkten geweest,omdat ik op zoek ben naar de oude psalmberijming van datheen,maar die is zeldzaam,het is me dan ook niet gelukt,en daarom zing ik de prachtige bovenstem cd's van henriette in zaltbommel voorlopig nog maar mee in de veel mooiere berijming van 1773.
    wat me wel gelukt is,dat ik een boek gekocht heb van een amerikaan,die niet echt geleeft heeft,maar voor wie ik diep respect heb,zijn ja was ja en met nee was het precies evenzo,als hij zijn vriend niet begreep,zij hij; ik niet begrijpen,maar stond nietemin onvoorwaardelijk naast zijn vriend,door dik en dun,zijn naam was Witte Veder.
    als trumpie maar een fraktie van deze edele amerikaanse indiaan zou hebben,dan kieperde hij met gezwinde spoed zijn hele handelsdrama in de kliko!!
    van de week heeft hij zich opvallend mak gehouden en dat alleen geeft al leuke koersreakties.
    dreigen kan hij niet laten natuurlijk,maar zijn dreigiment,dat hij in een volgende regeer periode,nog harder naar china zal gaan slaan,betekent natuurlijk wel,dat als je tussen de regels door kunt lezen,hij ook nu zegt,ik heb eigenlijk nu liever een fatsoendelijk handelsaccoord,dat is nieuw voor onze zwarte vledder en geeft best wel moed!!
    vorige week gaf ik de aex zwaar slaag,ik behaalde een 30 voudige meer winst,zo super was ik van de week niet,maar die +2,08% kon ik toch ruimschoots verdubbelen,dus mag die ouwe rauwe bouwvakker weer niet brommen!!
    aperammetje was de hoofdoorzaak van deze leuke overtreffing van het aexje,rvs is het enige metaal bij dalm wat overeind blijft,de rest stort door die lange zwarte vledder diep naar beneden,waardoor ik bijna niet in staat ben om van de huidige lage koersen van mijn toppers te profiteren,nu ja,eind komende week dan betaald aperammetje het kwartaal dividend uit,dan kan ik trouw aan de warren strategie,toch nog een kleine bijkoop doen,want onder de 25euro is apertje zeer koopwaardig.
    als asml helemaal door het dak gaat,dan is het natuurlijk een kwestie van tijd,dat mijn super besi onwijs hard omhoog gaat scheuren,met al die prachtige machines van asml gaan die chipboeren overheerlijke chippies bakken en mijn top maxje is specialist in het in builtjes doen van al dat lekkers,dus ben ik zeer opthimisties!!
    vandaag nog een lichtmetalen bmw moter slopen,want gescheiden van tafel en bed levberen de echte metalen,meer op.
    morgen genieten van het echte altijd blijvende en stijgende goud;Gods Woord,psalm 19 zingt er van; des HEEREN WET is meer waard dan het fijnste goud,ik hoop dat we hem gaan zingen,het is,naast de prachtige woorden,een schitterende melodie en als kers op de taart een giga mooie bovenstemmer!!
    als die zwarte zich komende week ook mak houd,denk ik dat het weer aangenaam toeven op ons beursje word,Sjaloom!!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links