Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'DuPont overweegt verkoop voedingstak'

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 21:05 | Views: 1.543

DSM 20 sep

107,10 -0,30 (-0,28%)

DuPont de Nemours 20 sep

71,60 +0,54 (+0,76%)

WILMINGTON (AFN) - Het Amerikaanse chemieconcern DuPont overweegt zijn voeding- en biowetenschappendivisie in de etalage te zetten. Er wordt naast een verkoop ook gekeken naar een verzelfstandiging of een speciaal soort fusie met een ander bedrijf, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Bij een zogeheten Reverse Morris Trust-fusie zou geen belasting hoeven worden betaald over de deal. Voor die optie zou onder meer het Nederlandse chemiebedrijf DSM een mogelijkheid zijn, naast bedrijven als International Flavors & Fragrances, Kerry Group en Givaudan.

De divisie die ingrediënten en voedingssupplementen maakt zou op eigen benen ongeveer 20 miljard dollar waard zijn. DuPont zelf is kortgeleden afgesplitst van DowDuPont, dat pas in 2017 zelf ontstond na een megafusie met Dow Chemical.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
DSM 100% zegt kopen 3 stemmen
DuPont de Nemours 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DuPont de Nemours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord