Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Duitse fabrieksorders tonen herstel

Gepubliceerd op 6 juli 2020 08:37 | Views: 2.931 | Onderwerpen: Duitsland

WIESBADEN (AFN) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in mei flink toegenomen. Daarmee herstelde deze belangrijke economische graadmeter volgens het Duitse federale statistiekbureau na een forse keldering in de voorgaande periode.

De orders vielen 10,4 procent hoger uit dan in de voorgaande maand. Economen hadden het herstel van mei al enigszins zien aankomen. Ze gingen in doorsnee eigenlijk zelfs uit van een sterkere toename, van 15,4 procent.

In april was volgens een herziene raming nog sprake van een afname op maandbasis van 26,2 procent. Dat komt neer op een iets grotere daling dan eerder gemeld. Het ging tevens om de sterkste krimp sinds het begin van de metingen in 1991.

Door de coronacrisis fluctueren de maandcijfers voor de fabrieksorders flink. Maar vergeleken met een jaar eerder liggen de cijfers in Duitsland nog altijd aanzienlijke lager. Duitse fabrieken lagen een tijd veelal stil vanwege de lockdown en ook winkels bleven gesloten. Volgens een reactie van het Duitse ministerie van Economische Zaken suggereren de nieuwe gegevens dat de industriële recessie haar dieptepunt voorbij is. Maar tegelijk lijkt het er op dat het inhaalproces nog lang gaat duren, aldus de beleidsmakers.

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
  1. StoplossBurner 6 juli 2020 10:20
    quote:

    Mr_Baldy schreef op 6 juli 2020 10:11:


    als de aex negatief had gestaan wat de kop geweest 'Hestel Duitse fabriekorders val flink tegen' (wat ze ook doen trouwens)


    Herstel minder dan verwacht en de voorgaande cijfers waren nog slechter dan eerder gemeldt. Logisch dat de DAX dan 2% de lucht in schiet.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare