Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips rekent op Europese boete

Philips rekent op Europese boete

AMSTERDAM (ANP) - Philips houdt rekening met een nieuwe boete van de Europese Commissie. Het bedrijf zet 30 miljoen euro opzij vanwege een al jaren lopend onderzoek naar het bedrijf. De Europese Commissie bekijkt of Philips de prijzen van consumentenelektronica in de periode november 2011 tot november 2013 onrechtmatig heeft opgekrikt.

De Europese Commissie komt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar met zijn bevindingen naar buiten. De voorziening wordt verwerkt in de resultaten van Philips over het tweede kwartaal. In het onderzoek wordt ook gekeken naar de bedrijven Asus, Denon & Marantz en Pioneer.

EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) denkt dat bedrijven mogelijk hebben belet dat consumenten kunnen profiteren van producten die elders in de Europese Unie tegen een lagere prijs worden verkocht. Ze kijkt ook naar de onlineverkoop van games en hotelaccommodaties. Mogelijk werd het effect van eventuele prijsrestricties nog versterkt doordat veel webshops gebruikmaken van prijsstellingssoftware die prijzen automatisch aanpast aan die van concurrenten.

De zaak staat los van een boete van 1,5 miljard euro die Brussel Philips en zes andere elektronicabedrijven eind 2012 oplegde wegens verboden prijsafspraken bij het maken van beeldbuizen. Naast die boete hangt Philips en de andere betrokkenen van dat beeldbuiskartel ook nog een forse schadeclaim boven het hoofd.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 mei Saxo ziet beleggersvertrouwen verder dalen
  2. 29 apr Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 6 juli 2018 14:43
    Nou gaat het licht er zeker uit Vandaar dat ze beginnen met naamsverandering voor de gloeilampemfabriek die al niet meer bestaat en nu signify heet Ja zo ontspring je jarenlang de dans vooraleer bemoeial EU zich erover buigt of je wel als bedrijf rechtmatig hebt gehandeld volgens EU normen!????? Maar het grootste (oplichting) waarvoor de EU zich voordoet als bescherming van de kopers zijn ze zelf en alsmaar belastingen goedkeurt die lidstaten invoeren om de afdracht te betalen die Brussel eist van iedere lidstaat,,,,, dat mag natuurlijk wel!??
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Philips Koninklijke

25,350 13:34
+0,470 +1,89%
Premium

Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links