Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine belegger voorzichtig ondanks optimisme op beurzen

Gepubliceerd op 6 juni 2020 12:25 | Views: 17.586

BINCKBANK N.V. EO -,10 25 sep

6,35 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De kleine belegger blijft voorzichtig ondanks de optimistische stemming en stijgende koersen op de aandelenbeurzen. De algemene stemming is dat de huidige sterk opgaande lijn niet zal aanhouden, meldde onlinebroker BinckBank in zijn Beleggersbarometer van juni. Daarin kunnen beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Na de forse dip in april is de graadmeter inmiddels opgekrabbeld naar plus 3,2 op een schaal van min 10 tot plus 10. Dat is nog steeds ver verwijderd van het optimisme waarvan rond de jaarwisseling sprake was maar wel duidelijk hoger dan de plus 2,5 in mei.

Beleggers zien de medische sector nog steeds als meest kansrijk om in te investeren. Techaandelen volgen op de voet op de tweede plaats. Shell blijft het favoriete aandeel om in te investeren, gevolgd door Galapagos. Air France-KLM en ABN AMRO zijn het minst gewild.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BINCKBANK N.V. EO -,10 64% zegt verkopen 22 stemmen

Gerelateerd

BINCKBANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 pim f 6 juni 2020 12:34

  Die 'kleine belegger', wat een interessant wezen is het toch (als je bij een kleine krabbelaarsbedrijf als Binck werkt tenminste). Helemaal NIETS van wat kleine beleggers denken is interessant. Ook die zinloze weekberichten van Binck klik ik inmiddels ongelezen weg, wat boeit het om door de achteruitkijkspiegel naar de beurzen te kijken. Soms kom je hier op dit forum echt interessante zaken tegen en dan zelf door gaan denken. Dit forum levert soms parels op, maar onderzoeken onder kleine beleggers en weekberichten niet, Binck!
 2. forum rang 5 bp5ah 6 juni 2020 13:40
  quote:

  pim f schreef op 6 juni 2020 12:34:  Die 'kleine belegger', wat een interessant wezen is het toch (als je bij een kleine krabbelaarsbedrijf als Binck werkt tenminste). Helemaal NIETS van wat kleine beleggers denken is interessant. Ook die zinloze weekberichten van Binck klik ik inmiddels ongelezen weg, wat boeit het om door de achteruitkijkspiegel naar de beurzen te kijken. Soms kom je hier op dit forum echt interessante zaken tegen en dan zelf door gaan denken. Dit forum levert soms parels op, maar onderzoeken onder kleine beleggers en weekberichten niet, Binck!

  Voor de behoudende belegger is geen markt momenteel, denk dat ze daar op doelen, speculatief zijn er genoeg kansen op een gouden lot, maar ook genoeg nieten.
 3. forum rang 4 pim f 6 juni 2020 14:47
  quote:

  bp5ah schreef op 6 juni 2020 13:40:


  [...]
  Voor de behoudende belegger is geen markt momenteel, denk dat ze daar op doelen, speculatief zijn er genoeg kansen op een gouden lot, maar ook genoeg nieten.  Ik heb wat rondgeneusd en ideeën opgedaan op de waterstof-fora hier, en mijn beleggingen in die fondsen zijn de afgelopen maanden > 100% in waarde gestegen. Dat heb ik te danken aan leden die op IEX hun kennis en enthousiasme deelden (net zoals ik dat zelf probeer te doen), maar dan moet je vervolgens wel verder researchen en risico's kunnen en durven nemen. Dat kan elke kleine belegger, maar niet als je achterom blijft kijken. Daarom erger ik me trouwens ook zo aan dat stomme Premium. In plaats van samen is het: 'some pigs are more equal than others' (George Orwell - Animal Farm)
 4. forum rang 5 bp5ah 6 juni 2020 17:40
  quote:

  pim f schreef op 6 juni 2020 14:47:


  [...]

  Ik heb wat rondgeneusd en ideeën opgedaan op de waterstof-fora hier, en mijn beleggingen in die fondsen zijn de afgelopen maanden > 100% in waarde gestegen. Dat heb ik te danken aan leden die op IEX hun kennis en enthousiasme deelden (net zoals ik dat zelf probeer te doen), maar dan moet je vervolgens wel verder researchen en risico's kunnen en durven nemen. Dat kan elke kleine belegger, maar niet als je achterom blijft kijken. Daarom erger ik me trouwens ook zo aan dat stomme Premium. In plaats van samen is het: 'some pigs are more equal than others' (George Orwell - Animal Farm)


  Niet iedereen durft en kan of wil een groot risico nemen, de meeste kleine beleggers traden niet, maar is een gewoon een pappa of mamma die met 5% op jaarbasis tevreden is. De mensen hier op de fora gaan vaak short en zitten in turbo's, mooie instrumenten om grote winsten te behalen of en dat kan je ook lezen met giga verliezen te blijven zitten. FOMO en TINA moeten niet je motief zijn. Je hoort niemand als de beurs op 390 staat en je hoorde ze ook niet toen die tijdens de kr. crisis 199 aantikte, ik kan me wel voorstellen dat de kleine beleggers sceptisch zijn om LONG te gaan op de markt.

  We're not goïng to be in september were we are right now, en volgens mij gaat dat lager zijn ( garantie tot aan de voordeur overigens).
 5. forum rang 4 Ger1948 6 juni 2020 17:45
  quote:

  interactiev schreef op 6 juni 2020 14:55:


  Nou, dan is de kleine belegger als hij/zij aandelen Galapagos heeft gekocht flink de boot in gegaan.


  Flauwekul natuurlijk. Volg dit aandeel al jaren, en kijk eens naar de koers in b.v. 2014
  Ook een kleine belegger moet soms een lange horizon hebben en die beleggers zijn er ook.

  Inderdaad zijn er ook kleine beleggers, die met het vakantiegeld instappen en denken dat ze over 2 maand de baan al wel kunnen opzeggen......
 6. forum rang 5 bp5ah 6 juni 2020 17:48
  quote:

  GroteSmurf schreef op 6 juni 2020 17:38:


  April?
  Ging 17 maart long en 5 weken later cash.
  Belachelijk rendement van 29%.

  Niet het onderste uit de pan willenhalen.
  Winst is binnen en nu de volgende downturn afwachten.
  Verwacht niets van bedrijfs resultaten Q2.

  Die worden historisch slecht, verhaal van Largarde van de ECB was ook dramatisch, gratis geld verder komen we hier niet. Gratis geld bestaat niet.
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare