Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Fugro stelt zeer teleur'

AMSTERDAM (AFN) - Fugro heeft een zeer teleurstellend kwartaal achter de rug en de outlook is erg zwak. Dat schrijft Rabobank in een reactie op het tussentijdse handelsbericht dat de bodemonderzoeker dinsdag publiceerde.

Fugro meldde dat de marge aanzienlijk is gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf had veel last van de slechte weersomstandigheden en minder werk in de olie- en gasmarkt. Het bedrijf gaf aan voor de eerste helft van dit jaar een omzetgroei met een hoog enkelcijferig percentage te verwachten tegen constante wisselkoersen. De marge zal herstellen in het tweede kwartaal, maar aanzienlijk lager uitkomen dan in de eerste helft van 2013, aldus Fugro.

Rabo stelt dat het waarschijnlijk zijn ebit-verwachtingen voor de eerste helft flink neerwaarts moet gaan bijstellen en dat ook de ramingen voor heel 2014 naar beneden zullen moeten. Het advies staat op hold en het koersdoel van 43 euro staat under review.

Weer

ING stelde dat de zwakte bij Fugro vooral is te wijten aan het slechte weer, maar dat de autonome omzetgroei van 6 procent helemaal zo slecht niet is, gezien de weereffecten. Het hold-advies wordt gehandhaafd, maar ING heeft Fugro wel onlangs geplaatst op zijn Benelux least favourites lijst.

KBC sprak van een ,,dramatische start'' van het jaar met een teleurstellende outlook voor de eerste jaarhelft. Het advies staat op hold.

Het aandeel Fugro noteerde dinsdagochtend om 9.40 uur in de AEX 7,6 procent lager op 42,62 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: brouwers AB InBev en Heineken goede belegging?
  2. Traag koersherstel Fugro: terecht of buitenkans?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 6 mei 2014 09:29
    Kan iemand mij uitleggen wat er precies slecht is bij deze update?
    Ik zie alleen maar positieve cijfers. Enige minpunt is dat de marge in het eerste halfjaar wat lager ligt dan normaal en dat dit weer herstelt in de tweede helft van het jaar.
    Ik heb toch eerder sterk de indruk dat dit aandeel naar beneden wordt gepraat, bv door quotes die bewust verkeerd worden geïnterpreteerd.
    Is er toevallig iemand die daar belang bij heeft, Rabo?
    Het leidt er alleen maar toe dat je als analist helemaal niet meer serieus wordt genomen. In ieder geval ben je van mijn advieslijst af.
  2. Toptrader 6 mei 2014 09:40
    Een heel slechte update. Die outlook van high single digit growth voor H1 tegen constante wisselkoersen zal zich vertalen in nauwelijks omzetgroei. 30-45% lagere Ebit. Outlook op middellange termijn voor Olieservice industry onder druk. Vergeet niet dat de koers de laatste maanden enorm is opgelopen. Een koers van rond de 40 aan het eind van de week is niet onmogelijk.
  3. forum rang 8 objectief 6 mei 2014 09:45
    @Bonost: De Rabo verwacht een aanmerkelijk lager resultaat, ondanks dat de marge enigszins zal herstellen. De koersdoelen van andere banken liggen gemiddeld ook nog lager dan de huidige koers en de CEO heeft onlangs zijn positie afgebouwd. Mijn verwachting is dat de koers naar onder de 40 euro zal gaan en daar langdurig zal blijven.
  4. Bonost 6 mei 2014 10:22
    Dank voor de reacties.
    Ik denk dat de beschouwing van ING het meest realistisch is.
    Dat het een moeilijk werkterrein is op dit moment zal ik niet ontkennen, maar deze update rechtvaardigt in mijn ogen niet een daling van 9%.
    High single digit vertaal ik als 8 a 9% omzetgroei en dat vind ik op zich niet slecht. Met een verslechterde marge zal het bedrijf over H1 komen tot een iets minder resultaat qua winst. Maar in het vooruitzicht op H2 wordt aangegeven dat de marge weer terugkeert naar de normale marge en bij een toename van de omzet zal H2 meer winst opleveren. Dus op de langere termijn ziet het er toch redelijk uit, ondanks dat de markt voor Fugro moeilijk blijft zolang de oliemaatschappijen nog niet klaar zijn met hun reorganisaties.
  5. dagobert1 6 mei 2014 10:45
    Wat een schande voor dit bedrijf. Dit is de zoveelste maal dat het bestuur van Fugro het weet te flikken om slechter te presteren dan verwacht. Als je kijkt naar de afgelopen 2 jaar dan weet men bij de trading update en de cijfers altijd de markt negatief te verrassen. Zie maar bij eerdere bekend makingen waarbij de koers gemiddeld 4 a 5% ging dalen. Vandaag heeft men zich zelf overtroffen met een koersverlies van 10%. Dit bestuur is niet capabel genoeg om zo`n bedrijf te leiden. Gek dat ik hier nog geen enkele analist over heb gehoord.
  6. Tradingmate 6 mei 2014 13:10
    Deze 9% daling toont aan dat beleggers in Fugro 1) schikkerig zijn en 2) korte termijn denkers zijn.
    Als lange termijn belegger in Fugro ben ik tevreden met deze update. De backlog ontwikkeld zich goed. De omzet groeit. Als ik dit optel bij mijn lange termijn plaatje van de olieindustrie, die in 2015 weer aantrekt doordat economieen serieus gaan groeien, dan denk ik dat Fugro nu een goede koop is. Zeker op een koers rond de 42 euro is het een koopje. Ik zou zeggen profiteer er van.
    Beleggers in Fugro zijn een beetje schrikkerig. Dat komt door de zaken die hebben plaatsgevonden in de afgelopen jaren. En ik denk ook in andere Nederandse ondernemingen (Imtech).
  7. Tradingmate 6 mei 2014 16:41
    @EmileB
    Wie weet. En ik zou dat ook niet erg vinden, ik gun het je van harte om ze tegen 39 te kopen. Dat zou nog mooier zijn dan voor 42. Maar ja, wie weet komt hij daar niet. En zoals ik het nu zie staat de koers alweer op 42,88. Je zou wel eens de boot kunnen missen als je op 39 wacht.
    Ik vraag me af, wat maakt het op de lange termijn uit of je ze voor 42 of 39 koopt? ...Over 10 jaar zie je dat verschil niet.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.